ACB

Una derrota sagnant

ACB. El cuer assalta el Nou Congost concretant el triomf en quatre últims minuts nefastos dels locals que esterilitzen la reacció anterior

MANRESA 79 OBRADOIRO 85

BAXI MANRESA:Pérez (2), Toolson (25), Vaulet (4), Sima (6), Magarity (14) -cinc inicial- Ferrari (11), Sakho (5), Jou (-), Nelson (3), Mitrovic (4) i Dullkys (5). 25/35 de dos. 5/26 en triples (2 Toolson). 37 rebots (7 Sima). 15 assistències (4 Mitrovic). 85 de valoració (26 Toolson).MONBÚS OBRADOIRO:Pozas (2), Magee (9), Daum (12), Czerapowicz (10), Kravic (20) -cinc inicial-, Calloway (3), Navarro (4), Brodziansky (8), Font (9) i de Zeeuw (8). 21/49 de dos. 10/26 en triples (2 Daum, 2 Font, 2 Broziansky). 49 rebots (7 Daum). 18 assistències (9 Pozas). 101 de valoració (21 Kravic).PARCIALS:18-25, 24-16 (42-41); 20-27 i 17-17 (79-85).

El Baxi Manresa va encaixar ahir una derrota dolorosa contra l’Obradoiro, el cuer de l’ACB i per tant rival directe de la part baixa de la taula (79-85). Un tram final pèssim va condemnar els de Pedro Martínez, que havien exhibit capacitat de reacció a partir de la millora de la intensitat defensiva eixugant 13 punts de diferència (21-34, 13’).

El conjunt del Bages va fer un primer quart fluix. Tou en defensa, va concedir massa a la pintura i es va precipitar amb un 2/12 en triples. El fet que l’Obradoiro fes la primera falta a 9 segons del final del primer quart descriu el marc general. Els gallecs van disposar d’un màxim avantatge de 10 punts, que es va ampliar a 13 en l’arrencada del segon quart amb el canell calent del visitant Daum: 5/5 en tirs de camp en la primera part. Va ser llavors quan l’equip de Pedro Martínez va fer un pas endavant en defensa. L’entrada del clarivident pivot serbi Mitrovic i l’encert en els entrades laterals de Magarity, ben assistit sovint pel balcànic, van dibuixar un nou escenari. Toolson, desaparegut en el primer parcial. va empatar consumant un parcial de 16-3 (37-37). Amb una sèrie de set punts seguits, va anotar el triple en la darrera jugada de la primera part que situava per fi al davant els catalans (42-41). El nord-americà també va anotar els set primers punts del segon temps (49-43) i allargava la sèrie a 14 sense error. El Manresa es va distanciar amb un màxim avantatge de 8 punts (56-46) però es va ennuegar. L’Obradoiro, impulsat per la segona unitat, el català Font i l’anglès De Zeeuw, va clavar un parcial de 2-17 (58-63). El conjunt gallec va anotar 7 punts en un atac. Un triple de Font amb falta intencionada favorable i un altre triple en la possessió posterior. El Manresa va iniciar el darrer quart per sota (62-68) però es va rescabalar amb una cistella de Ferrari, un triple de l’infal·lible Toolson i dos tirs lliures de Mitrovic (69-68). En un context d’igualtat (73-73), les tres pilotes robades per l’Obradoiro, les pèrdues, el suïcidi col·lectiu des dels 6,75 m i Kravic, el més prolífic dels seus amb 20 punts, van materialitzar la desfeta.