ACB

Un diumenge qualsevol

Bàsquet. ACB. Nou triomf blaugrana al Palau, abans del doble compromís d’aquesta setmana a casa en l’Eurolliga. Sense Mirotic, els dotze convocats anoten i nou ho fan des de 6,75 m

El Barça té, aquesta setmana, un doble compromís en l’Eurolliga, demà passat amb el Fenerbahçe i divendres amb el Maccabi, en ambdós casos al Palau, on encara no ha perdut aquest curs. D’aquí l’exercici de pragmatisme d’ahir contra l’Estudiantes. Un partit sense Mirotic, que s’ho va mirar des d’un fons de la pista amb procés víric, al costat de la resta de lesionats, però sense cap més història que el parcial de 10-0 amb què el Barça va respondre al 0-2 inicial.

I a partir d’aquí, el mínim desgast. Pesic va fer jugar els dotze convocats. Tots van anotar, inclòs el debutant Artem Pustovyi. L’ucraïnès va ser la tercera rotació en el cinc, amb 7 punts en gairebé 8 minuts al final, després del titular Tomic (10 punts i 21 de valoració en 14) i l’MVP Davies (20 i 25 en 18). A més, nou dels dotze van anotar de tres i només Oriola (0/3) ho va intentar sense encert: 11/25.

Entre tots

Cory Higgins de tres va ser el darrer titular del Barça a encistellar (17-9). L’Estudiantes ja havia demanat temps mort encara amb el 10-0 obert (8-2, Hanga amb addicional) i el triple semblava l’únic recurs dels visitants, amb l’exbase del Barça Phill Pressey tancant el primer quart al límit del temps (30-19) per rebaixar una primera màxima establerta per Davies sota el cèrcol.

Cinc punts més del base visitant i sis de Juan Palacios obligaven Pesic a aturar el partit a 6:53 per la mitja part (32-27). L’aler colombià anotava després de tres (34-30) i Davies seguia sol a la seva, amb dues accions seguides, la segona rectificant en l’aire (36-30). Fins que Kuric, sortint del carretó per baix 39-30, i Oriola, en la seva tercera esmaixada, tornaven a enfilar la diferència per sobre dels deu (42-30) i Delaney la deixava en dotze en el darrer segon de la primera meitat (44-32).

Abrines, la novetat en la convocatòria en el lloc de Mirotic, establia una nova màxima en el tercer quart amb els seus primers punts (47-32 de tres). L’Estudiantes es reduïa a Pressey (48-35 triple) i Tomic ampliava el marge amb un 2+1 (53-35) abans que Davies, en el seu lloc, l’establís en 20 al contraatac (62-42). Pressey de tres per tercer cop (3/6) tornava a tancar un període al límit del temps (70-50).

L’últim quart va ser el del fons d’armari blaugrana: Smits en l’inici replicava també de lluny i es convertia en el vuitè triplista del Barça (9/17). El letó, esmaixant a dues mans, tornava a situar la màxima en 23 (75-52) i Bolmaro, que ja jugava des del tercer quart, s’afegia a la festa col·lectiva del triple (83-62, 11/19) abans que Pustovy posés el colofó amb les darreres accions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)