FEB

Una incògnita per aïllar

Bàsquet. El Girona té la copa a l’abast quan falta un partit, perquè fins i tot la derrota li serveix per ser a la final del 28 de desembre, sempre que els altres candidats no guanyin per molt

Les set victòries en les set primeres jornades de lliga no només van servir al Bàsquet Girona per confirmar l’ambiciosa aposta del seu segon projecte a la LEB Plata, sinó que deixaven la classificació per a la copa molt a prop per a l’equip d’Àlex Formento. La derrota a Múrcia (83-70) en la vuitena jornada, la primera de la lliga a la pista del segon, va fer que jugar la final del 28 de desembre que ve no fos un fet el primer cap de setmana de novembre.

Els gironins mantenen la primera posició i dissabte passat a Fontajau contra el Prat (64-68) van deixar escapar una altra oportunitat perquè, a més del duel entre el líder i el quart, es veien les cares el segon i el tercer –el Menorca i el Múrcia–, amb un resultat que afavoria els interessos del club de Marc Gasol en cas de victòria gironina (74-76). Són els quatre primers els equips que tenien possibilitat de classificar-se el cap de setmana passat i que la mantenen aquest, tot i que la majoria dels números són a la casella vermella del Bàsquet Girona.

L’equació

El Girona és primer amb 8-2 i 102 punts d’average general favorable. Són 21 més que el segon, el Múrcia, que comparteix balanç de victòries i derrotes (7-3) amb el Menorca (+69) i el Prat (+42), tercer i quart i que es veuen les cares a la pista del darrer botxí gironí. L’equip d’Àlex Formento juga a Albacete –novè amb 4-6 i que ha enllaçat dues derrotes seguides– i si guanya, evidentment, continuarà primer i jugarà el partit pel seu primer títol FEB a la pista del Juaristi, si no hi ha un daltabaix. Els guipuscoans (8-2) van perdre el cap de setmana passat per 91-78 a Burgos contra el Tizona –tercer amb 7-3 empatat amb el Cantàbria–, però tenen una diferència favorable de 92 punts. Una derrota a casa contra el Zornotza encara obligaria els altres candidats a eixugar diferències de 63 i 74 punts per ser els amfitrions de la final –es juga al camp del líder de la conferència oest.

La tercera derrota gironina en la lliga obriria un fil d’esperança als seus perseguidors. Sobretot per al Múrcia, perquè rep el cuer (Benicarló, 2-8) i hauria de neutralitzar 21 punts entre la seva hipotètica victòria i la també condicional desfeta del Girona. El Prat i el Menorca han d’esperar que els altres dos partits –en horari unificat (20 h)– amb aspirants a acabar primers els siguin favorables amb victòria de l’Albacete i el Benicarló. I, després, la diferència: el Menorca té 33 punts menys a favor que el Girona i 12 que el Múrcia i el Prat, de 39 i 50.

EL COIXÍ DEL GIRONA

21
punts
més de diferència, la que resol empats, té sobre el Múrcia. 69 amb el Menorca i 42 amb el Prat

La quinzena jornada, el dia 22 a Palau

El Bàsquet Girona va posar ahir a la venda, al seu web, les entrades per al partit amb el Barça B corresponent a la quinzena jornada de lliga, que es disputarà al pavelló de Palau perquè a Fontajau s’hi fa el Circ de Nadal. El partit, l’últim abans de la copa si l’equip gironí s’hi classifica –si no ho fa, serà el darrer del 2019–, es jugarà el 22 de desembre a la tarda (19 h) i els abonats no tindran la seva localitat numerada com a Fontajau per la incompatibilitat amb el nombre de seients que hi ha entre els dos recintes municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)