Eurolliga

Que passi el següent

El Barça no en té ni per començar amb el Fenerbahçe, en caiguda lliure, i demà rep el Maccabi en la jornada doble, també al Palau

Els tres triples de Higgins a l’inici (21-13) encarrilen un triomf sense desgast

La propera (22-11-19)

Zalgiris-Estrella Roja; Alba Berlín-Olympiacòs; València-Khimki; Bayern-Panathinaikòs; AX Milà-Anadolu Efes; Asvel-Fenerbahçe; Barça-Maccabi ; Baskonia-Zenit; R. Madrid-CSKA

El Barça va confirmar la seva condició d’equip gran a Europa desfent-se del Fenerbahçe, desdibuixat i en hores molt baixes, que, sense Nando de Colo ni Leo Westermann, no pot aguantar cap comparació amb el seu passat més recent, com ho demostra la classificació: cuer amb dos triomfs. L’equip blaugrana, en canvi, va llançat i malgrat haver començat a la carretera –el d’ahir era tot just el seu tercer partit al Palau– es consolida al capdamunt de la classificació i, demà, rep el Maccabi, que abans-d’ahir perdia a Milà i encaixava la seva tercera derrota.

De tres en tres

Corey Higgins va començat amb la mà calenta i amb tres triples sense error (21-13) va disparar la diferència per al Barça. L’escorta californià tancava un parcial de 8-0 amb el Fener sobrevivint dels punts interiors de Lauvergne (6 al primer quart). Tomic també anotava de prop (25-15) i l’agressivitat de la defensa dels de Pesic començava a arraconar el rival. Perquè Davies, a l’inici del segon quart, enfonsava la pilota al cèrcol turc (27-15) i Kuric d’alley-oop (31-20) per obligar Obradovic a aturar el partit a 7:16 del descans.

Abrines a passada de Mirotic des de l’altre costat de la pista també anotava de tres (35-24). L’atac blaugrana havia perdut llum i només la manca d’encert dels visitants (9/17 de dos, 2/8 triples i 0/3 lliures) feia que el marge fos de dos dígits. Fins que Hanga, amb cinc punts seguits –37-44 assistit per Tomic i 40-26 de tres–, liderava des del lloc de base una nova acceleració del Barça, que només tenia un maldecap al darrere: Lauvergne, 10 punts (5/6 de dos) al descans 44-30 amb 21-10 rebots i 51-25 de valoració (Higgins 18 i Mirotic 12).

Abrines a la primera possessió del tercer quart ampliava la diferència (47-30) i, després, entre Higgins i Mirotic també de lluny l’apropaven a la vintena (51-32) abans que Hanga, amb la defensa del Fenerbahçe molt oberta, la hi clavés, també de tres (54-34 a 6:36).

Obradovic suplicava als seus homes que defensessin però la primera possessió turca després de l’arenga acabava en falta en atac i, després, Davies i Higgins feien encara més petit el rival (60-36). La defensa blaugrana impedia al Fenerbahçe atacar en conjunt, i Tomic al final del tercer quart acabava de noquejar el rival (67-40). Una tímida reacció amb el maquillatge de Datome a l’estadística (71-52 i 73-56) i temps per a l’espectacle: recuperació i esmaixada, de Davies (81-56) i Bolmaro just acabat de sortir al parquet (83-56).

No hem tingut alts i baixos durant el partit, hem tingut continuïtat sobretot en defensa i hem jugat de manera excel·lent
Si jugues així i controles el rebot com ho hem fet aquesta nit és clar que l’equip agafa confiança
Svetislav Pesic

Rick Pitino torna al Panathinaikòs

El veterà i llegendari entrenador universitari nord-americà Rick Pitino va assumir ahir el càrrec d’entrenador principal del Panathinaikòs fins a final de temporada després d’haver estat nomenat també seleccionador de Grècia per al proper Preolímpic. Pitino (67 anys) ja va dirigir la temporada passada l’equip després de la destitució de Xavi Pascual i va conduir l’equip fins als quarts de final de l’Eurolliga i va fer el doblet a Grècia (lliga i copa). Tot i que a finals de temporada Pitino va tornar al seu país, manté una gran relació amb el president, Dimitris Giannokopulos, fet que ha propiciat que tornés.