Eurolliga

La FIBA valora Fontajau com a seu d’una final a quatre

Eurolliga. Responsables de competició i de màrqueting i comunicació van ser presents en el partit contra el Dinamo Kursk per informar sobre la idoneïtat de la instal·lació gironina

L’excel·lent moment esportiu a Europa i també de domini en el bàsquet femení espanyol que està protagonitzant l’Spar Citylift no ha passat desapercebut tampoc a les oficines de la FIBA Europa a Munic, on ja valoren per primer cop la possibilitat que el pavelló de Fontajau pugui ser la futura seu d’una final a quatre de l’Eurolliga. En el partit de dimecres passat contra el Dinamo Kursk la federació internacional va inspeccionar el pavelló gironí amb un dels responsables de l’àrea de competició i un altre de l’àrea de màrqueting i comunicació. L’informe no és només favorable pel que fa a les instal·lacions, pràcticament sense competència en el bàsquet femení europeu, sinó també per l’entrada i l’ambient a les grades, on gairebé tres mil seguidors van convertir el duel quasi en una final.

Perquè Girona pugui aspirar a curt termini –la final a quatre del 2020 encara no està concedida– o més endavant a un esdeveniment d’aquestes característiques hi ha un altre factor que és indissociable a les instal·lacions i a la ciutat: el nivell esportiu de l’equip. A diferència de la final a quatre de l’Eurolliga masculina, un esdeveniment mediàtic que va molt més enllà de si hi ha un equip de la ciutat classificat o no, en la femenina la FIBA sempre concedeix la gran festa del bàsquet europeu femení a un dels clubs que s’hi classifica. Així, les finals a quatre del 2019 i el 2018 es van fer a Sopron –62.000 habitants– perquè l’equip de la ciutat ho va sol·licitar.

Les instal·lacions de la ciutat hongaresa estan molt lluny de les de Girona pel que fa a la capacitat del pavelló –més de 5.000 a Catalunya per 2.500 a Hongria–, però lògicament l’equip de la ciutat va fer el més difícil, classificar-se les dues temporades per a la final a quatre i sol·licitar immediatament l’organització de la competició, que se sol concedir entre el 20 i el 30 de març. La final a quatre d’aquesta temporada està programada per entre el 17 i el 19 d’abril.

A l’Spar Citylift saben, malgrat l’opinió favorable de la FIBA, que l’equip hauria de protagonitzar la sorpresa de la dècada aquesta temporada per arribar a la final a quatre, tot i que certament està jugant a un nivell sensacional, sobretot en els partits a casa, encara sense Sonja Petrovic i Núria Martínez, que està treballant per retallar el temps de recuperació. Però hi ha curses, com aquesta, que són també de llarg recorregut i l’assentament de l’Spar Citylift en l’elit del bàsquet europeu –acabi en la posició que acabi– és un pas necessari per fer realitat aspiracions que fins fa poc semblaven absolutament allunyades de la realitat.

A banda de Sopron, en l’última dècada hi ha hagut finals a 4 –i també a 8 equips–de l’Eurolliga a Iekaterinburg, Istanbul, Praga, València (2010) i Salamanca (2009), en aquest cas al pavelló de l’Avenida, també més petit i menys funcional que el de Girona.

L’Schio, en forma per rebre les gironines

L’Schio, el rival de dijous de l’Uni en l’Eurolliga, va aconseguir diumenge una victòria clau en la lliga italiana contra el seu rival més directe, el Venècia (85-76), equip que també disputa el torneig europeu. L’Schio, que dirigeix el veterà Pierre Vicent –antic seleccionador francès–, va encomanar-se a les seves figures per tirar endavant el partit. Així, les nord-americanes Deshields i Harmond (18 punts cadascuna) van destacar en l’anotació i la pivot francesa Gruda (12 punts i 8 rebots) va ser superior a les seves rivals. L’equip no va necessitar un gran percentatge en els triples (3-13) per sumar la setena victòria en set jornades. El lideratge, amb tot, el manté el Ragusa, equip que el 30 d’octubre passat va ser capaç de guanyar a Schio de manera clara (52-70).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)