ACB

XABI LÓPEZ-AROSTEGUI

ALER JOVENTUT

“La copa passa per l’Olímpic”

López-Arostegui, MVP de la jornada, subratlla el secret de l’èxit: “He crescut mentalment”

Patrocini

Xabi López-Arostegui (Getxo, 19/5/1997) va decidir l’estiu passat renovar el seu contracte amb la Penya per quatre anys. Una cosa poc habitual en els joves d’avui dia, que solen buscar contractes curts per fer el salt, i més en un club com la Penya.

MVP de l’ACB. Felicitats!
És un petit premi pel treball que estic fent amb l’equip i el club. És el meu tercer any en el primer equip i tenia l’objectiu de ser regular tant en defensa com en atac. Físicament vaig començar lesionat per un trencament muscular, però em vaig recuperar molt bé i amb el treball amb el preparador físic Dani Moreno, els recuperadors del club i el treball de l’estiu m’estan fent sentir molt bé.
El seu salt va lligat al seu salt mental, la seva maduració?
Som joves i l’aspecte mental t’acaba fent males passades. A vegades vols anar molt ràpid, i no és el camí. He tingut la sort de compartir vestidor amb jugadors que han anat fent passos i han fet aquest procés. He aconseguit madurar ràpid. Intento ajudar els joves, com ho van fer amb mi fa dos anys quan vaig fer el salt. La filosofia de la Penya és el planter, i som, de molt, la plantilla més jove de la lliga. Si sumem l’experiència amb el caràcter descarat dels joves de l’equip, és el que ens està donant resultats.
Déu-n’hi-do el salt de Dimitrijevic...
En Neno ha tingut a davant Laprovittola, que ha estat el seu mentor, i ara que té més llibertat amb minuts ha demostrat el seu talent però també tot el que ha treballat. Ha fet un pas endavant en la defensa i està molt implicat.
Quina responsabilitat dona a Carles Duran en els resultats?
Va arribar en una situació crítica i va deixar clar que això era casa seva i no podíem permetre el que estava passant al club. Quan una persona està tan implicada, s’hi aboca tant, entén la filosofia del club i l’explota, fa que ara estigui disfrutant tant com tots nosaltres. És una peça fonamental.
L’estabilitat econòmica ha permès mantenir joves com tu, el Neno, Ventura, Birgander...?
Somio en una Penya del futur amb gent de la casa. Vaig renovar l’any passat perquè em van plantejar això, i era la meva il·lusió. Per això vaig renovar per quatre anys. Amb l’estabilitat econòmica que hi ha, per què no! S’ha de donar molt valor al projecte jove, pot ser molt bonic, i el club és valent i conseqüent amb la seva filosofia. A més, tenim gent jove de molt nivell que d’aquí a pocs anys estarà a primer nivell.
L’afició ha necessitat set victòries seguides per venir al Palau. El sorprèn?
Crec que hi han influït els horaris. Als aficionats de Badalona els agrada veure bon bàsquet i la gent ja comença a venir, estem en una bona dinàmica, i si volem jugar la copa el factor Palau és clau. Des del club també s’ha de treballar perquè la gent vingui.
Com ha canviat l’equip i sobretot uns fitxatges que van ser molt criticats fa només dos mesos.
No vam tenir sort amb les lesions, i quan no t’entrenes tots junts en la pretemporada, quan has de fomentar les bases, entren dubtes. Teníem clar que aniríem amunt, hem guanyat en consistència jugant un joc vistós i coral.
Tothom es pregunta com està Birgander...
És una altra de les apostes clares del club, ha tingut mala sort, crec que no li queda gaire per tornar a jugar. Té un gran talent i ha de madurar físicament. Pot acabar sent determinant.
Expliqui’m un secret: al vestidor es parla de la copa?
De la copa i del Top16. Són objectius, estem ben posicionats en les dues competicions, tot i que sabem que és molt difícil tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)