Eurolliga

Se’ls escapa dels dits

L’Spar Citylift perdona l’Schio després de tenir-lo sotmès fins a gairebé el descans (19-30)

Un mal tercer quart i les pèrdues de pilota en els moments decisius deixen l’Uni sense guanyar encara com a visitant

La primera victòria de l’Spar Citylift en l’Eurolliga lluny de Fontajau haurà d’esperar perquè l’Uni no va ser capaç de mantenir el to en una pista en què en quatre partits el vencedor sempre ha estat el mateix, un dels clàssics del vell continent, que va aprofitar, i de quina manera, el mal final de la primera meitat gironina (25-32 Francesca Dotto creuant la pista de servei de fons després de la cistella d’Elonu). Però és que el començament de la segona va ser pitjor, amb l’atac gironí topant contra la defensa local en estàtic. I el desenllaç?, dramàtic: “Hem estat competint bé, però els últims dos o tres minuts, en què el partit no s’atura, hem fet massa errades. Si a aquest nivell l’altre equip té tres o quatre pilotes de regal... El final es decideix per una”, sintetitzava Èric Surís. I és que Araújo va disposar del triple, alliberada, que duia el partit a la pròrroga.

De més a menys

L’Uni ja va per Europa sense complexos i ahir va sortir amb la veu cantant a l’inici: 5-10 Mendy al contraatac. Coulibaly castigava ara sí ara també Gruda prop del cèrcol (2-2 i 5-8), però la seva segona falta a 3:53 per tancar el primer quart deixava la pivot francesa de les locals alliberada. De fet va obrir un parcial de 7-0 que tancaria Eva Lisec amb el dos més un amb què Mima es carregaria (12-10). Elonu acabant l’un contra un cap a fora; Andusic, el seu cap a dins amb l’esquerra, i Mendy anotant el primer triple al tercer intent, al contraatac, protagonitzaven la resposta gironina amb un 0-7, 12-17, que deixava pas als millors minuts de l’Spar Citylift, des de la defensa.

Les locals no trobaven el cèrcol i a 7:14 per a la mitja part el tècnic, Pierre Vincent, havia d’aturar el joc després de la continuació d’Andusic al bloqueig directe sobre Mendy (14-20). Des que Coulibaly havia marxat a la banqueta amb dues faltes les locals no anotaven en joc (14-17, De Shields de tir lliure) i Sykes anotava al contraatac el 14-22 posterior a la primera possessió després del temps mort taronja.

De Shields sí que movia el marcador en joc (16-22) en plena erupció de Sykes (16-24), un miratge. Elonu, més constant i també al contraatac establia una primera màxima de nou punts (17-26) que Mendy repetiria després d’un temps mort d’Èric Surís a 3:30 per al descans.

Araújo enfilava la màxima per sobre de la barrera psicològica assistida per Palau (19-30), però Lisec després feia el seu vuitè punt en la seva segona acció de falta i bàsquet (22-30). Sense cincs a la pista –Andusic també en duia dues– Gruda carregava també la pivot gallega de l’Uni (23-30), però a l’altre costat Adaora Elonu (23-32) la posava al seu lloc lluny de la pintura, abans que Francesca Dotto obrís la ferida gironina.

I menys

El quart contraatac gironí (29-34 Elonu) era insuficient perquè Lisec feia el que volia: 33-35. Després que Èric Surís cridés a l’ordre a 6:03, Palau anotava de tres (33-38), però només la barcelonina i Mendy (38-42 a tauler) anotaven en estàtic, i Harmon empatava a 42 en l’últim minut del tercer quart. Lisec, qui si no, posava les locals al davant (44-42). Coulibaly castigava Gruda de nou (54-51) i Laia, al límit de la possessió, hi posava emoció (54-53), però l’Uni enllaçava pèrdues i precipitacions. El paradigma: el triple fallat de Mendy, el rebot d’Araújo en atac i la posterior pèrdua. Dotto fallava dos tirs lliures a 15 segons i, en l’últim intent, Araújo també fallava de tres.

Hem dominat en la primera meitat des de la defensa i el rebot, però s’ha decidit en els últims minuts i hem comès massa errades
Fa ràbia, perquè per molt poc se’ns escapa el partit contra un equip molt fort i que encara no ha perdut aquí
Èric Surís
És dur perdre partits d’aquesta manera fora de casa, tan difícil com és, però ho hem de seguir intentant