FEB

Un final devastador

Bàsquet. LEB Plata. El Girona, que perdia 47-53 en el tercer quart, fa un parcial esfereïdor en els últims minuts i es manté com a líder ferm

GIRONA 94 LA RODA 61

GIRONA:Sàbat (7), Hester (16), Moreno (19), Dijkstra (15), Sevillano (2) –cinc inicial–, Herbert (13), Costa (8), Cosialls (5), Niang (2) i Esteban (7). 15/32 triples (5 Moreno, 3 Herbert, 2 Sàbat, 2 Costa, 1 Dijkstra, 1 Esteban). 11/18 tirs lliures. 41 rebots (7 Dijkstra). 17 assistències (3 Sàbat i Costa). 121 valoració (25 Dijkstra).LA RODA:De la Rua (4), Ibitayo (10), Córdoba (2), Hernández (8), Krajina (20) –cinc inicial–, Tejera, Perez, Bastante i Elechi (17). 3/28 triples (1 Ibitayo, 2 Hernández). 30 rebots (10 Krajina). 11 assistències (6 De la Rua). 36 valoració (22 Krajina).PARCIALS:20-26, 20-14, 21-15, 33-6.PÚBLIC:1.100 espectadors.

La propera (14-12-19)

Benicarló-Bàsquet Girona; Menorca-Gran Canària; Prat-L'Hospitalet; Múrcia-Pardinyes; Villarrobledo-Albacete; Barça B-La Roda

El Bàsquet Girona manté el lideratge a LEB Plata després d’una victòria a Fontajau contra La Roda, que va plantar cara, això sí, durant trenta minuts. El partit es va trencar en l’últim quart gràcies als triples de Moreno (19 punts), màxim anotador del partit. Allò que havia estat un cara a cara va esdevenir un gran festival dels gironins , que van acabar el partit amb un 33-6.

Els visitants tenien una idea clara al principi de com frenar els gironins. En atac va concentrar tota la seva força en el joc interior i a carregar el rebot de la mà d’Elechi i Krajina i en defensa va combinar el marcatge individual amb canvis a zona 2-1-2 que va deixar els gironins sense la iniciativa en el joc. La posada en escena de Hester (8 punts en els primers minuts) i els triples de Dijkstra i Moreno van mantenir el partit igualat però el Girona no estava còmode sobre la pista, sobretot en els minuts finals (20-26).

En el segon quart el debutant Herbert, que feia pocs minuts que era a pista, va clavar dos triples seguits, Sergi Costa el va acompanyar amb dues accions brillants i l’equip es va avançar per primer cop (29-28). Els visitants no es van atabalar. Elechi va continuar dominant sota els cèrcols (17 punts i 5 rebots) i la defensa zonal, cada vegada més assentada, va continuar donant maldecaps als gironins, que tampoc tenien el dia des dels tirs lliures (1/6). L’equip, sense ritme, va sobreviure amb accions individuals esperant moments millors (40-40).

En els primers minuts del tercer quart Krajina va ser un malson. La Roda va recuperar la màxima diferència (47-53), però el Girona, sense encert, va saber lluitar fins que un triple en transició de Sàbat (52-34) va canviar la dinàmica. El convidat inesperat va ser Niang, que amb una esmaixada tremenda i un tap galàctic, que va anar a parar a mans de Moreno, va propiciar que l’equip entrés als últims deu minuts amb la seva màxima diferència (61-55).

Els visitants van saltar amb mala cara al parquet en l’últim quart i ho van pagat car, molt car. Moreno (3) i Esteban van clavar quatre triples gairebé seguits i en un tres i no res la diferència es va disparar (75-57). El Girona va continuar defensant fort contra un rival trencat i l’afició va gaudir dels millors minuts de la tarda amb accions espectaculars, algunes de cara a la galeria, sobretot el triple en l’últim segon de Graham, que va jugar sense manies tot i ser el seu primer dia.

VESTIDORS

Fins que no hem defensat millor i hem dominat el rebot no hem pogut dominar el partit