FEB

L’Spar Citylift no es deixa sorprendre a Tenerife (61-79)

Bàsquet. Lliga femenina. L’Uni repeteix el guió que tant li està funcionant aquest curs fora de casa a la competició estatal i hi afegeix l’encert en el triple (9) enyorat els darrers partits

L’Spar Citylift ha sumat el desè triomf a la lliga, a la pista d el’equip revelació de la lliga, el Ciudad de la Laguna de Tenerife, en un partit seriós com els que està fent l’Uni aquest curs fora de casa en la lliga, sortint molt bé sense donar opcions al rival a l’inici i contorlant el ritme des del rebot malgrat les pèrdues i recuperant el to en els llançaments des de més enllà de 6,75 m (9/18 amb 3 de Mendy i Sykes i 2 de Buch).

Concentrades

Les gironines han fet els mateixos triples en el primer quart (3) que en els darrers partits. Mendy al primer atac i Oma en el següent donaven la iniciativa a les grogues (2-6), dominadores del rebot (10-14 al primer quart 13-20). Amb ganes de córrer, Andusic establia la primera màxima de set amb l’1/2 dels tirs lliures d ela primera falta local a 4:10 (6-13) i, després, en acabar un u contra u amb un bon joc de peus (8-15). Sykes de 6,75 m (11-18) responia el triple de la local Bettencourt (11-15). De nou, com dijous a Schio, entre el final d’un quart (Pierre-Louis 13-20) i l’inici d’un altre l’Uni perdia bous i esquelles perquè Atkinson anotava fàcil al contratac tallant una passada de Rosó Buch (17-20) i, la màxima anotadora d ela lliga, empatava a 20 i posava les locals per davant de tir lliure completant un parcial de 8-0.

Laia Palau ha hagut de tornar perquè el temps mort d’Èric Surísno havia servit a l’Uni i la primera cistella gironina de Coulibaly ha tornat a posar l’Spar Citylift per davant i Mendy, amb cinc punts el seu segon triple inclòs (21-27), ha tornat a posar les coses al seu lloc a a 6:33 per la mitja part amb un parcial de 0-7.

Monty de tres ha ajustat el resultat de nou (24-27) però la veterana pivot s’ha vist penalitzada a l’altre costat, amb una antiesportiva i amb Coulibaly anotant sis punts (28-36).

El tercer triple de Mendy ha tancat un altre parcial de 0-7 (28-41) i l’Spar Citylift ha pogut marxar al vestidor amb la màxima de 13 (30-43), amb un domini aclaparador del rebot (15-27 amb 10-9 a l’anella local).

Déu i ajuda

Elonu assistida per palau, en transició, ha fet la primera cistella de l’Spar Citylift després del descans, a 5:27 per acabar el tercer quart i després d’un 6-0 local que s’enfilaria al 9-2 de seguida amb el triple d’Atkinson (39-45 a 5:04). Èric Surís ha demanat minut i ha donat entrada a Sykes per Oma. El dotzè punt de Coulibaly (36-45) i el 2/2 de Sykes al tir lliure han tornat la diferència als 10 (39-49). Imprecises en atac, Palau ha fet el 41-51 al límit de la possessió quan recollia una pilota i tirant a la babalà des d’un lateral, a sis metres, abans que Rosó Buch li donés descans i l’Uni mantingués el marge al final del tercer quart (46-55) amb més control del rebot encara. Perquè entre Coulibaly (11) i Araújo (10) duiene les mateixes captures que el Ciudad de la Laguna (21-36 en total).

Weaver ha sortit bé al darrer quart amb 4 punts i deixant el seu expedient anotador amb 19 al final (62-79). Però el primer triple de Buch (50-60) i el primer de Sykes (50-63) tornaven la diferència a una màxima que Coulibaly assistida per Sykes engreixaria després de temps mort local (50-65). L’escorta nord-americana tenia el canell fi, perquè ha repetit de tres (50-68). Com Rosó, que amb la zona 2-3 local sentenciava de 6,75 m després de moure una mica la pilota al perímetre (50-71) a 6:24.