FEB

El Girona es refà en la segona meitat i guanya a Benicarló (74-78)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha patit per imposar-se a la pista del cuer (74-78) però en una segona bona meitat ha remuntat 13 punts i s’ha endut una victòria que el manté com a líder. L’holandès Dijkstra (20 punts) ha fet un dels seus millors partits amb l’equip i juntament amb la direcció de Sàbat i la velocitat de Sevillano han capgirat la dinàmica en el tercer quart.

En el primer quart el Benicarló, tot i les seves limitacions, ha tingut les idees molt clares i ha trobat situacions de llançament exterior amb el lituans Olechnavicius i Einikis i a dins amb els serbis Dordevic i Costic. El Girona ha viscut de les passades a Dijkstra, que s’ha fet un fart d’anotar sol (10 punts al primer quart). La iniciativa sempre ha estat local. Els gironins han encadenat errades en atac i en defensa no han tancat el rebot. Les segones possessions han acabat amb cistelles dels locals i han impedit, a més, contraatacs dels de Formento, que ha demanat el primer temps amb 13-6. L’altra gran arma de l’equip, els triples, ha estat desactivada pel Benicarló (0/4 en els primers 20 minuts). Els últims minuts del segon quart han estat un malson per als de Foremtno, que han marxat al vestidor amb males sensacions després d’un contraatac de Pol Bassas i un triple de Richards (42-29).

L’actitud del Girona ha canviat totalment en el tercer quart. L’equip s’ha posat a defensar de veritat i amb un parcial de 0-8 s’ha tornat a ficar en el partit. Ha aconseguit, a més, controlar el rebot i tot i que els primers triples no han entrat en el tram final n’ha clavat quatre de seguits, de la mà de Hester, Sàbat (2) i Graham que han situat l’equip per davant (52-57). L’equip ha mantingut el bon to en els últims deu minuts tot i que les accions individuals de Colado i Olechnavicius han permès els locals arribar al final amb possibilitats. Amb 72-72 Graham ha anotat un tir molt meritori i al final Sevillano ha sentenciat des del tir lliure.