FEB

S’hi posen tard però bé

Bàsquet. LEB Plata. El Girona es refà d’una mala primera part a la pista del cuer (42-29) però reacciona gràcies a la defensa i els punts de Dijkstra

BENICARLÓ 74 GIRONA 78

BENICARLÓ:Dordervic (18), Bassas (7), Richards (9), Einikis (5), Olechnavicius (13) –cinc inicial–, Morales (3), Kostic (4), Colado (9) i Gómez (6). 13/38 triples (3 Dordevic, 3 Richards, 2 Gómez, 1 Colado, 1 Einikis, 1 Bassas, 1 Morales). 9/12 tirs lliures. 31 rebots (8 Dordevic). 15 assistències (5 Olechnavicius). 76 valoració (23 Dordevic).GIRONA:Sàbat (6), Hester (13), Moreno, Dijkstra (20), Sevillano (19) –cinc inicial–, Graham (10), Costa (2), Cosialls (2), Niang (4) i Esteban (2) 4/16 triples (2 Sàbat, 1 Graham, 1 Hester). 39 rebots (11 Hester). 15 assistències (5 Hester). 90 valoració (24 Hester).PARCIALS:19-19, 23-13, 12-28 i 20-21.

La propera (21-12-19)

Bàsquet Girona-Barça B; La Roda-Villarrobledo; Albacete-Múrcia; Pardinyes-Prat; l'Hospitalet-Menorca; Benicarló-Gran Canària

El Bàsquet Girona va patir de valent per imposar-se a la pista del cuer (74-78) però en una segona bona meitat va remuntar 13 punts i es va endur una victòria que el manté com a líder. El pivot holandès Dijkstra (20 punts) va fer un dels seus millors partits amb l’equip i va ser un factor clau en la victòria juntament amb la direcció de Sàbat, la velocitat de Sevillano i els rebots de Hester van capgirar la dinàmica en un gran tercer quart (12-28).

En el primer quart el Benicarló, tot i les seves limitacions, va tenir les idees molt clares i va trobar situacions de llançament exterior amb els lituans Olechnavicius, nouvingut a la casa, i Einikis, i a dins amb els serbis Dordevic i Costic. El Girona va sobreviure amb les passades a Dijkstra, que es va fer un fart d’anotar sol (10 punts en el primer quart). La iniciativa, amb tot, sempre va ser local. Els gironins van encadenar errades en atac, i en defensa no van ser capaços de tancar el rebot. Així, les segones possessions van acabar amb cistelles dels locals i van impedir, a més, contraatacs dels d’Àlex Formento, que va demanar el primer temps amb 13-6.

L’altra gran arma dels gironins, els triples, va ser desactivada pel Benicarló (0/4 en els primers 20 minuts). Els últims minuts del segon quart van ser un malson per als de Formento, que van marxar al vestidor amb males sensacions després d’un contraatac de Pol Bassas i un triple de Richards (42-29) en l’última acció.

La xerrada al vestidor va fer efecte i l’actitud del Girona va canviar totalment en el tercer quart. L’equip es va posar a defensar de veritat i amb un parcial de 0-8 es va tornar a ficar en el partit. Va aconseguir, a més, controlar el rebot i, tot i que els primers triples tampoc van entrar, en el tram final en va clavar quatre de seguits, a través de Hester, Sàbat (2) i Graham, cistelles que el van avançar (52-57). L’equip va mantenir el bon to defensiu en els últims 10 minuts, tot i que les accions individuals de Colado i Olechnavicius van permetre als locals arribar al final amb possibilitats de victòria. Amb 72-72 Graham, que jugava el seu segon partit, va anotar un tir molt meritori i al final Sevillano, imparable en velocitat, va sentenciar des del tir lliure.