Eurocopa

El Cadí la Seu guanya el primer assalt al Hema SKW (59-46)

Bàsquet. El conjunt urgellenc reacciona a la segona part i acaba amb la resistència i l’alegria del rival amb un parcial final de 14-3

El Cadí la Seu ha guanyat el primer assalt al Hema SKW (59-46) i afrontarà el partit de tornada (9 de gener) de la prèvia dels setzens de l’Eurocopa amb 13 punts de renda. El conjunt urgellenc s’ha encallat en atac en la primera part (26-29), però en la segona ha sabut redreçar el rumb a partir de la defensa i ha acabat amb la resistència del rival, totalment desaparegut en l’últim quart, en què ha encaixat un parcial de 14-3.

El primer quart ha tingut diferents alternatives. El domini de Tinara Moore sota l’anella ha impulsat l’arrencada del Cadí la Seu (12-5). El Hema SKW ha replicat amb les accions individuals de Lut de Meyer i dos triples consecutius d’Eline Maesschalk (12-13). Bernat Canut ha demanat temps mort i el conjunt urgellenc ha pogut segellar el primer parcial amb avantatge gràcies a cinc punts consecutius de Jovana Nogic. (17-13). En el segon quart, l’equip belga ha continuat amb el seu joc descarat, amb més llançaments triples que de dos, mentre que el Sedis ha perdut el rumb en atac. La falta de clarividència i de punteria, amb percentatges molt baixos de cara a cistella (23% i un 18% en tirs de 2), ha propiciat un parcial de 2-12 per a les visitants, que han obert una petita escletxa en el resultat (19-25). Moore ha reaparegut en el tram final i un triple de Sydney Rose Wiese ha donat oxigen a les locals (26-27), que no han pogut impedir, però, arribar al descans amb desavantatge (26-29).

Després de la represa, el Sedis ha fet un pas endavant en defensa, ha recuperat la confiança en atac i ha pogut capgirar el resultat amb un parcial de 13-2 (41-36). En tot cas, el Hema SKW no ha defallit i un triple de Maesschalk (45-43) deixava el partit totalment obert amb vista a l’últim quart. En el període definitiu, sis punts consecutius de Nogic han impulsat el Cadí cap a la victòria davant un rival que ja donava símptomes d’esgotament. Maesschalk (18 punts) ha anotat el seu últim triple i aquí s’ha acabat la resistència del Hema SKW. El conjunt de Bernat Canut ha arribat molt més sencer en el tram final i Moore, la millor amb 20 punts, 16 rebots i 26 de valoració, ha rematat la feina per donar 13 punts d’avantatge a les urgellenques amb vista al partit de tornada.