NBA

Mor David Stern, l’home del canvi global

NBA. L’excomissionat va portar les regnes de la lliga des del 1984 fins al 2014 i va aconseguir que una competició en crisi esdevingués un fenomen d’èxit global coincidint amb l’arribada de Michael Jordan a la competició

David Stern, el comissionat que va convertir l’NBA en un negoci global, va morir ahir, a l’edat de 77 anys, a causa d’una hemorràgia cerebral. El dirigent nord-americà es va fer càrrec de la lliga professional el 1984 i va canviar completament la seva dimensió. Quan va arribar al càrrec, els partits del play-off només es podien seguir a la CBS i en diferit. Quan va cedir les regnes al seu delfí, Adam Silver (2014), l’NBA s’havia convertit en una de les multinacionals més poderoses dels Estats Units.

L’arribada de Stern va coincidir amb un moment clau de la lliga: la rivalitat dels Lakers de Magic Johnson i els Celtics de Larry Bird. Entre les dues franquícies van guanyar vuit títols entre el 1980 i el 1988. Stern, a més, es va convertir en comissionat el mateix any que els Bulls van escollir Michael Jordan en el draft, el preludi de l’era daurada de la competició i de l’expansió fora dels EUA, fet al qual també va contribuir l’arribada cada vegada més massiva de jugadors europeus i d’altres continents. Sota les regnes de Stern, l’NBA va passar de 23 a 30 franquícies i es van explorar nous mercats, com ara Miami (Heat), Charlotte (Hornets), Orlando (Magic) i Minnesota (Timberwolves).

Dins l’estratègia de globalització de la lliga, un moviment clau de Stern va ser la creació del Dream Team que va participar en els Jocs de Barcelona del 1992, un equip liderat per Jordan, Bird i Magic Johnson, que encara avui dia és reconegut com el millor de tots els temps. També gràcies a ell es van portar partits amistosos i oficials a tot el món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)