Eurolliga

En quadre, tot i ser dotze

Bàsquet. Confirmada la lesió d’Oma, Xargay no jugarà demà si la FIBA no fa una excepció i, a més, Coulibaly és dubte. El club no vol fer cap moviment a l’equip com a mínim fins divendres

És si més no contradictori que l’Spar Citylift afronti en quadre el partit d’Eurolliga de demà contra l’Asvel Lió a casa (19.15 h) en la setmana en què l’equip té més llicències que mai. Marta Xargay està donada d’alta a la FEB des d’ahir al matí, el primer dia laborable posterior a l’anunci del seu fitxatge. I és precisament la festivitat de Reis a l’Estat la que pot fer endarrerir tres dies el debut de la gironina, garantit per diumenge a casa contra el Guipúscoa (18 h). La FIBA requereix que la jugadora estigui donada d’alta a la federació estatal (FEB, en aquest cas) 72 hores abans del partit. Si la federació internacional no atén la petició del club i la mateixa FEB, que exposaran la festivitat que ha impedit entrar dins el termini, el debut de la gironina a casa no es produirà en una jornada clau.

L’Asvel Lió té el mateix balanç (3-5) que l’Spar Citylift, que abans de Nadal va encaixar la primera derrota a casa contra el líder, el Fenerbahçe (57-62). A més de Lió i Uni, Sopron i Gdynia també tenen 3-5. Tots dos juguen a fora avui –Istanbul i Lattes, respectivament– i són els dos pròxims rivals de les gironines, a Hongria (dia 16) i Fontajau (23).

Efectius

El club és molt optimista amb la recuperació de Núria Martínez, que s’entrena però que encara no té l’alta. Oma es perd el que queda de temporada –vegeu la peça– i Mima Coulibaly continua entre cotons, sense entrenar-se, pel tall a l’ull que es va fer a València el 28 de desembre. Si la maliana no juga i Xargay no té el vistiplau de la FIBA, Èric Surís es queda amb vuit jugadores del primer equip per rebre la que qualifica com la plantilla amb més talent del grup de l’Eurolliga, Fener a banda. A més, diumenge contra el Zamarat Andusic va quedar en molt mala posició perquè va ser titular i a la primera acció que li va fer Dornstauder (8 punts, tots en el primer quart) Surís la va fer seure i va apostar per Araújo, també a l’inici del tercer quart quan el gironí sempre repeteix el cinc del salt inicial. Helena Oma (4 minuts fins que es va lesionar) a banda, la sèrbia va ser la que menys va jugar (17:09) seguida de Brittney Sykes (17:56). L’adaptació de l’escorta nord-americana sembla ja una quimera i, amb l’arribada de Xargay al perímetre i Mendy titular –i amb unes prestacions a un nivell fins i tot superior al que s’esperava–, veu com el seu protagonisme pot quedar molt més reduït.

Una hipotètica sortida de Sykes alliberaria una plaça d’extracomunitària que permetria, a més, reestructurar la plantilla amb una interior de perfil eminentment físic. El talent és al perímetre i amb Núria Martínez, Palau, Xargay, Buch, Mendy, Sykes i Vasic –que pot jugar de quatre– i Elonu i Araújo amb capacitat de jugar de tres –ho han fet sobretot a l’Eurolliga– la millor plantilla de la història de l’Uni quedaria molt equilibrada just quan arriba l’hora de disputar els títols –la copa és al març– i les jornades decisives a Europa –quarts d’Eurolliga, d’Eurocopa o eliminació–. El club, per això, no vol fer cap moviment fins divendres.

UN TERÇ

8
jugadores
pot tenir l’Uni contra el Lió si, sense Oma i Martínez, Coulibaly i Xargay no arriben a temps.
Patrocini

Adeu al curs d’una de les més estimades

Helena Oma (1,80 m 1996) no jugarà més aquesta temporada un cop confirmat el pitjor dels pronòstics al mal gest que va fer diumenge contra el Zamarat: lesió múltiple al genoll esquerre amb el lligament anterior trencat i afectació d’altres estructures. L’alera de Terrassa, amb contracte per a aquesta temporada i la següent, és una de les jugadores més estimades per l’afició de l’Uni. És la que hi duu més temps, juntament amb la capitana, Rosó Buch. Aquesta era la seva quarta temporada, tot i que en fa dues va jugar la segona meitat del curs al Cadí la Seu. En la lliga, titular fins a l’entrada de Sonja Vasic en el cinc inicial, acreditava 2,4 punts, 2 rebots i 2,3 de valoració en 14 minuts i en l’Eurolliga tenia menys presència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)