Eurocopa

No hi ha qui pugui fer res a l’Olímpic

Bàsquet. Eurocopa. La Penya remunta 16 punts a un MoraBanc que el domina durant 39 minuts de partit

El Joventut continua invicte al Palau Olímpic en competició europea després d’una remuntada espectacular contra un MoraBanc Andorra que va dominar durant 39 minuts. Però la fe dels verd-i-negres i el lideratge del millor Zisis del curs va acabar posant la Penya dins el matx en un partit en què l’estrella Prepelic va fer el seu pitjor partit de la temporada amb 1/14 tirs de pista i -6 de valoració. En un final d’infart els verd-i-negres van saber jugar millor els últims atacs. Els de Duran es van prendre la revenja de la derrota de fa 10 dies en partit ACB a Andorra.

El matx va començar amb una Penya donant moltes concessions defensives a un MoraBanc intractable des de la llarga distància. En el primer període, els d’Ibon Navarro van anotar una sèrie impressionant de 7/10 triples i la diferència es va disparar fins als 16 punts (16-32). Els andorrans van ofegar un Prepelic que en cap moment va tenir bones sensacions, i sense defensa i sense el seu referent ofensiu la Penya va patir (36-48). El MoraBanc va perdre Sy (10 punts) en rebre una tècnica que sumada a l’antiesportiva va ser una expulsió.

La xerrada del descans de Duran va ser clau i l’equip va sortir amb una mentalitat diferent. La renda es va rebaixar fins als set punts (47-54) però el MoraBanc va tornar a eixamplar la renda amb un Walker (26 punts) intractable (47-60). Però llavors va aparèixer Zisis que va ser decisiu. Es va entrar en un final igualat en què Harangody va empatar (82-82). A 17 segons, amb 87-84, Llovet, xiulat en el seu retorn al Palau per aquell capítol polèmic del flooping quan jugava amb l’Obradoiro, va errar dos tirs lliures claus i amb 90-87 el mateix Llovet va errar el triple que hauria forçat la pròrroga.