Eurocopa

El Sedis Cadí continua fent història en l’Eurocopa

Bàsquet. Torna a guanyar el Hema, aquest cop a Bèlgica, i es classifica per a l’eliminatòria de 16. Sysney Wiese destaca amb 20 punts i quatre triples

HEMA SKW 63 SEDIS CADÍ 72

HEMA SKW:De Meyer (10), Cornand (5), Becky Massey (14), Billie Massey (7) i Ramette (9) –cinc inicial–; Billiaert, Djambe, Traore, Vervaet (14), Vielfont i Ouahabi (4). 17/30 de 2 punts. 5/29 triples (4 Vervaet i 1 Ramette). 14/15 tirs lliures. 32 rebots (13 Billie Massey). 14 assistències (5 Ramette). 67 valoració (15 Billie Massey).SEDIS CADÍ LA SEU:Gustavsson (9), Pujol (5), Moore (2), Pena (6) i Wiese (20) –cinc inicial–; Etxarri (8), Palma (5), Pascua, Bahí (7) i Nogic (10). 19/37 de 2 punts. 8/19 triples (4 Wiese, 2 Nogic i 1 Palma i Bahí). 10/14 tirs lliures. 35 rebots (11 Pujol). 12 assistències (3 Pascua, Moore i Pena). 81 de valoració (23 Wiese).PARCIALS:15-19, 28-37 (13-18), 39-59 (11-22), 63-72 (24-13).

El Sedis Cadí va tornar a guanyar el Hema, aquest cop per 63-72 a Bèlgica, i es va classificar per a l’eliminatòria de 16 de l’Eurocopa femenina. En la temporada del seu debut en la competició europea el conjunt urgellenc continua fent història. En el partit d’anada ja va aconseguir un bon avantatge de 13 punts (59-46) i en aquesta ocasió es va imposar amb 9 punts de diferència. Va dominar tot el partit clarament i a l’inici de l’últim quart va arribar a tenir 21 punts d’avantatge, amb el 41-62. Va destacar Sydney Wiese, que va anotar 20 punts, amb 4 de 5 triples.

El Sedis Cadí va sortir a buscar la victòria sense especulacions, va fer la primera cistella i en el minut cinc ja tenia un avantatge de 4 punts (4-8). El Hema es va situar per primer cop a davant en el minut set amb l’11-10, i va manar uns minuts en el marcador, però un parcial de 0-5 del conjunt urgellenc les va tornar a posar al davant (13-17) i es va arribar al final del primer període amb aquests quatre punts d’avantatge, 15-19. En el segon quart el Sedis Cadí va continuar encertat en atac i a poc a poc va anar ampliant la seva diferència fins a arribar als nou punts d’avantatge amb què es va arribar al descans, 28-37.

La sentència

L’inici de la segona part va ser espectacular i el conjunt de Bernat Canut es va mostrar molt encertat en atac i en defensa. Va fer un parcial de 0-11 i va deixar l’Hema sense anotar durant més de cinc minuts. El conjunt urgellenc va passar del 28-33 a falta d’un minut pel final del segon quart al 28-48 en el minut cinc del tercer, i va arribar als 20 punts de diferència. Aquest marge el va mantenir fins al final d’aquest quart i amb el 39-59 va deixar sentenciats el partit i l’eliminatòria. En l’inici dels darrers deu minuts el Sedis Cadí va arribar als 21 punts (41-62), i a partir d’aquí les jugadores belgues van maquillar una mica el resultat gràcies als tirs lliures i a dos triples finals, malgrat que van tenir un percentatge dolent en aquest apartat, amb només 5 de 29 triples anotats.