Eurolliga

Sense premi

Segona derrota seguida a casa per a l’Spar Citylift, en inferioritat física des del salt inicial

El Lió recorre al perímetre i Mendy, amb 5 triples, falla el del triomf

L’Spar Citylift va encadenar la segona derrota a casa, després de la del Fenerbahçe abans de Nadal contra l’Asvel Lió, que Èric Surís defineix com una plantilla del nivell de la turca. Sense Mima Coulibaly, molt enyorada, amb Helena Ciak (1,97 m) a la pista i en el debut de Marta Xargay, l’equip va haver de fer un sobreesforç que li va passar factura en el tram final. Perquè, a més, quan va ser capaç d’aturar la referència interior rival (10 dels seus 12 punts en el primer quart), el líder de la lliga francesa va treure el seu arsenal ofensiu i va fer 7/10 triples en la segona meitat (0/9 en la primera). També després del pas pels vestidors va emergir, i de quina manera, Magali Mendy, amb 16 punts (4/4 triples) en el tercer quart. I va ser l’escorta la que va tenir el darrer llançament, amb 5/8 triples fins llavors. Però va fallar i l’Uni va quedar sense premi.

Petites

Adaora Elonu, amb una transició acabada a la pintura, feia l’11-12 a 1:01, i l’Asvel es veia obligat a aturar el partit. Rosó havia fet un triple abans (9-12), i les visitants, amb Ciak castigant la nul·la oposició que tenia a dins (8 punts), no anotaven en joc des del 5-10 (Allemand, a 5:48). La pivot encara va fer l’11-14, de tir lliure, mentre que l’Uni només podia recórrer a les petites. Mendy, de tres, havia donat el primer avantatge (3-2). I a l’inici del segon quart, el segon, amb el contraatac després de rebot i assistència de Xargay (15-14). El tercer (18-16) també va venir de lluny, amb Vasic jugant de quatre (18-16) i el Lió anotant la seva següent cistella en joc a 6:37 per al descans (18-18, Plouffe de sota). Alysha Clark va agafar el relleu anotador de Ciak (18-20), i Xargay, amb cinc punts seguits –20-20 2/3 tirs lliures i 23-20 triples–, tornava a avançar l’Uni, amb la seva primera cistella en joc. Elonu i Mendy, al contraatac (27-22), i Palau, assistint Xargay, ampliaven la diferència (29-22).

Acceleració

Mendy, amb vuit punts seguits, el seu segon (34-25) i tercer triple inclòs (37-29), accelerava el joc de l’Spar Citylift a l’inici del tercer quart, amb el Lió anotant el seu primer triple: 39-32 Plouffe per rebaixar la màxima de 10, establerta per Vasic de tir lliure (39-29).Mendy seguia amb les revolucions al màxim i feia el 43-34 a 5:11 i trepitjant la línia de 6,75 m. Però és que, sense fer-ho, anotaria el 46-45 i el 49-48. Una passada que tot just servia per respondre a Clark i Johannes, que faria el 46-48 en una acció molt protestada per la banqueta gironina i fins i tot per Surís acabat el partit amb el comissari FIBA. L’aler del Lió venia de dins, li queda el peu dret a la zona de dos i l’esquerre amb prou feines fora del 6,75 m.

La quarta d’Araújo i el bàsquet de Tanqueray posaven les visitants 50-55, amb 32 punts del Lió en el tercer quart, abans que Elonu, amb cistella (52-55) i tap a Clark, deixés el partit obert. Però Tanqueray feia el sisè triple visitant a l’inici del darrer quart (52-58) per recuperar la màxima visitant des del 6-12, i la base, d’1,66 m, repetia per enfilar-la als 9 (52-61).

Elonu, a dins, i Mendy, de tir lliure després d’ofensiu, escurçaven distàncies (56-61). Com Xargay assistida per Palau (58-63) abans que Allemand anotés el darrer bàsquet visitant a 6:14. Vasic deixava el desenllaç en l’aire, de tres (61-65) a 5:40. Però totes estaven cansades i els errors van acabar sent els protagonistes, als dos costats. Perquè només Elonu faria el 63-65 a 3:19. Amb 13 segons i possessió local, Palau va donar la pilota a Mendy, que a un segon va fallar el tir guanyador des de 6,75 m.

LES DADES

7
triples
de 10 va fer el Lió en la segona meitat, inclòs el 46-48 amb els dos peus a dins de Johannes.
6
minuts
i 14 segons faltaven quan les visitants van fer el seu darrer punt: 58-63 Allemand.