ACB

Cinquena victòria consecutiva del Baxi Manresa (79-72)

Bàsquet. L’equip bagenc derrota el MoraBanc en un gran final de partit i deixa en suspens la classificació dels andorrans per a la copa

El Baxi Manresa ha encadenat la cinquena victòria en la lliga ACB (79-72) i ha deixat la classificació del MoraBanc Andorra per a la copa en suspens, pendent dels resultats de demà. L’equip bagenc, amb la baixa d’última hora de Toolson, ha demostrat per enèsima vegada la seva capacitat competitiva i en un gran final de partit (25-17 en l’últim quart) ha pogut tornar a cantar victòria en un pavelló del Nou Congost ple a vessar.

El MoraBanc, amb una bona defensa en el joc estàtic, ha marcat el ritme a l’inici del partit i jugant a camp obert ha anotat un primer parcial de 4-12. Pedro Martínez ha demanat temps mort, els triples de Magarity i Nelson han ajustat les diferències, i el conjunt manresà ha pogut igualar el resultat abans de tancar el primer quart (16-16). El segon quart ha seguit un guió similar. L’equip andorrà, amb transicions ràpides, ha colpejat primer (16-22), però el partit no tenia treva i els bagencs han reaccionat per retallar diferències (23-24). Els tiradors s’han despertat i per uns moments hi hagut intercanvi de triples (Sy i Jelinek en en el Morabanc, i Nelson i Jou en el Baxi). L’equip d’Ibon Navarro, amb el domini en el rebot (11 a 23), ha arribat més fresc en el tram final i ha pogut segellar la primera meitat amb avantatge (33-39).

El Manresa ha fet tota una declaració d’intencions només començar la segona part. Un parcial de 8-0 en 1:30, amb triples de Baez i Cvetkovic, ha col·locat l’equip local amb avantatge (41-39) per primer cop en el partit. Les forces s’han anivellat i el frec a frec s’ha mantingut fins al final del quart (54-55), amb tot obert amb vista als últims 10 minuts. L’estira-i-arronsa s’ha mantingut en el tram inicial, però un triple de Jou i dos tirs lliures de Cvetkovic han obert una petita escletxa (69-64) per a un equip manresà acostumat a jugar finals ajustats.El conjunt de Pedro Martínez, que al final pràcticament ha igualat el seu rival en l’aspecte rebotador (24 a 28), s’ha mostrat més confiat i encertat en els últims minuts i ha pogut celebrar un nou triomf al costat de la seva afició. Sense Toolson, els punts han estat molt repartits i els màxims anotadors del conjunt local han estat Nelson (14), Kravish (11) i Cvetkovic (10).