ACB

El Baxi, en estat de gràcia

Lliga ACB. L’equip manresà encadena el cinquè triomf i deixa el bitllet de la copa en suspens per al MoraBanc

Ni la baixa d’última hora de Toolson, ni la necessitat de victòria del MoraBanc Andorra per segellar la classificació per a la copa van poder frenar un Baxi Manresa que continua embalat i ha tancat la primera volta de la lliga regular amb cinc triomfs consecutius. L’equip bagenc va demostrar per enèsima vegada la seva capacitat competitiva i, en un gran final de partit (25-17 en l’últim quart), va poder cantar victòria en un pavelló del Nou Congost ple a vessar. El MoraBanc, tot i que va portar la iniciativa durant bona part del partit, mai no es va sentir còmode sobre la pista i avui haurà d’estar pendent dels resultats dels altres equips implicats per saber si pot segellar el bitllet per a Màlaga.

L’equip andorrà, amb una bona defensa en el joc estàtic, va marcar el ritme a l’inici del partit i, jugant a camp obert, va anotar un primer parcial de 4-12. Pedro Martínez va demanar temps mort, els triples de Magarity i Nelson van ajustar les diferències i el conjunt manresà va poder igualar el resultat abans de tancar el primer quart (16-16). El segon va seguir un guió similar. L’equip andorrà, amb transicions ràpides, va colpejar primer (16-22), però el partit no tenia treva i els bagencs van reaccionar tot seguit (23-24). Les defenses s’afeblien per uns moments i els tiradors es van despertar en un intercanvi de triples (Sy i Jelinek en en el MoraBanc, i Nelson i Jou en el Baxi). L’equip d’Ibon Navarro, però, dominava el rebot (11 a 23) i va arribar al descans amb avantatge (33-39). El Manresa va fer tota una declaració d’intencions només començar la segona part. Un parcial de 8-0 en 1:30, amb triples de Baez i Cvetkovic, van col·locar l’equip local amb avantatge (41-39) per primer cop en el partit. El duel va entrar en una fase d’estira-i-arronsa, però un triple de Jou i dos tirs lliures de Cvetkovic van obrir una petita escletxa (69-64) per a un equip manresà acostumat a jugar finals ajustats. El conjunt de Pedro Martínez es va mostrar més confiat i encertat en els últims minuts i va poder celebrar un nou èxit al costat de la seva afició.