FEB

En Pere i el llop

Segona derrota en competició estatal per a l’Spar Citylift, les dues a casa i contra els mateixos que van guanyar a Fontajau el curs passat

Vasic empata a 53 a 7 segons i Cousseins (1,65 m) sentencia, de sota, al final

L’exigència de l’Eurolliga va acabar donant per bo que l’Spar Citylift podia convertir en tràmits els seus partits de lliga a casa, com ara el primer de l’any amb el Zamarat (61-48), penúltim, i l’últim d’abans de Nadal amb el cuer, Bembibre (62-48).

L’equip sortia cansat i fred, s’hi posava en el tercer quart i resolia. Per qualitat. Com en anteriors partits: 52-40 Mann Filter. Lluny de Fontajau, l’exigència és el millor estímul per a les d’Èric Surís, com a la Seu i València (54-56 i 62-73) entre les visites dels dos últims i el simptomàtic 55-68 amb l’Avenida, que empata amb dues derrotes les gironines en la classificació. Ho recordava Èric Surís, que Gernika (65-68) i Guipúscoa, ahir, ja van ser els únics a guanyar a Fontajau a la lliga el curs passat (66-72 i 64-67). Però és que, repassant tots els partits davant la seva afició, l’Uni s’ho ha de fer mirar: 64-51 Promete i 66-58 amb Ensino, a què visita diumenge que ve (18 h) després d’anar a Hongria dijous.

Quadrades

Azu Muguruza, amb Cousseins i De Souza arribades amb el curs iniciat, va tornar a sortir victoriosa de Fontajau amb cistella de la francesa en el darrer instant. Cap dels tres àrbitres es va atrevir a donar-la dins de temps fins que van consultar el criteri dels auxiliars de taula. El partit es va sentenciar al final, sí. Però es va decidir amb el nul encert local a l’inici: dues cistelles en el primer quart. La primera de Mima Coulibaly, amb ulleres per protegir-se l’ull i sense haver entrenat tot el 2020 (2-3 quan s’havien jugat 3:05 i Cousseins havia fet el 0-3 de 4,60). I l’altra Elonu (4-5) a 5:03. 2/14 de dos i 0/6 triples que, amb el 2/6 de 4,60 m permetien a les basques acabar el primer quart 6-15 (-2 a 21 en la valoració). Vasic, i Coulibaly per partida doble, dissimulaven el desencert inicial (12-17 a 7:28 per la mitja part) i Araújo trencava el malefici de lluny amb el 19-24 a 4:20 del descans (1/13 triples). El ritme era visitant, amb quatre faltes de l’Uni en la primera meitat, una en tot el segon quart: Palau, l’única local amb dues, perquè les altres eren de Buch i Araújo al final del primer quart. Kraker, amb dos de dos de 6,75 m havia situat la diferència en 10 (19-29) i Mendy la va ajustar per anar al vestidor.

La voluntat

Vasic va donar el primer avantatge a l’Spar Citylift, a 6:31 per acabar el tercer quart, en una transició que iniciava Coulibaly amb un tap i que arribava a les mans de la sèrbia després que la pilota passés per les mans de Palau, Elonu –rebia la passada de camp a camp– i Mendy, al triple per completar la inversió (31-29). Coussens, amb 7 punts seguits (33-36 triple), tornava a posar les basques per davant i Sarr i Edwards ampliaven el marge (36-44).

Dues accions seguides de Kraker sobre Vasic tornaven la diferència als deu (38-48) i Èric Surís demanava minut a 8:06. Araújo va fer el seu segon triple (41-48) i la cinquena de De Souza, a 6:02, encenia Fontajau, vibrant amb la defensa local. Araújo i Elonu empataven a 48 i Mendy, de 4,60, posava les gironines per davant (50-48). Però Sarr trencava la sequera de més de sis minuts i, en el pelegrinatge al tir lliure, Palau fallava i Cousseins no, a 1:25 (51-52). També un cop, Sarr a 20.2 (51-53). Vasic va empatar a 6,8 amb una suspensió de manual, però la base visitant (1,65 m) va fer la darrera cistella, mentre les rivals s’anaven canviant en cada bloc, fins arribar sota el cèrcol.

4
faltes
havia fet l’Uni abans del descans (21-29), una al segon quart. Al primer, la valoració era -2 a 21
Aquesta temporada, i amb l’exigència de l’Eurolliga, no et pots confiar. Qualsevol té nivell i qualitat
Èric Surís
Davant, hi havia un equip amb talent, que s’ho ha cregut. En el quart període que dominem des de la defensa no n’hem fet prou i se’ns escapa
El primer quart ens treu la confiança: no la fiquem ni en una piscina, fallant coses que no podem fallar i l’anella es va fent petita