ACB

S’acaba la ratxa

Bàsquet. El Baxi Manresa nota les baixes i cau contra el poder dels ‘homes de negre’ després d’aconseguir cinc victòries seguides en l’ACB

El Retabet Bilbao d’Àlex Mumbrú, l’equip més en forma de la lliga, va frenar el Baxi Manresa, que aspirava a encadenar el sisè triomf en l’ACB. Els manresans, sense Toolson ni Nelson i amb algun altre jugador encara afectat pel brot de grip, van arribar als últims cinc minuts vius (79-74), però el poderós joc interior dels locals va acabar sentenciant. Dulkys (15 punts) i Dani Pérez (14), que reapareixia després de la lesió, van ser els millors de l’equip de Pedro Martínez.

El Baxi no es va deixar intimidar en el primer quart i, fidel al seu estil, va dominar el duel trobant les millors solucions en atac i ofegant el joc interior dels locals. Rafa Martínez, jugador format a Manresa, va mantenir els seus dins del partit després que un parcial de 0-9 marqués la línia de tot el quart (7-14). Amb el Bilbao defensant en zona, el duel es va travar, però dos triples de Dulkys en pocs segons van donar als catalans la seva màxima diferència (17-28).

Els locals van recuperar la capacitat d’intimidació en el segon quart. Primer va ser Lammers, amb tres taps gairebé seguits, i després, Balvin, imparable a sota davant de Kravish, tou, els que van canviar la dinàmica del duel. Els manresans no van trobar l’encert des de la línia de tres en tot el segon quart, a diferència dels locals, que van completar un parcial letal de 12-0 amb un triple de Schreiner, que poc després va donar la màxima diferència al seu equip amb una altra cistella de tres (43-38).

El Bilbao va sortir disparat dels vestidors en el tercer quart, amb Sulejmanovic, que s’havia carregat amb tres faltes al principi, i Lammers multiplicant-se a les dues bandes del camp. Dues esmaixades dels pivots van posar el partit costa amunt (64-50). Dani Pérez, amb cistelles exteriors, i Sakho van evitar mals majors i l’equip va sobreviure fins als últims minuts després de dos triples de Dulkys (79-74). Sulejmanovic i Lammers, un altre cop, van aparèixer per fer mal en atac i van sentenciar el duel.