Més bàsquet

El Baxi Manresa perd contra l’Holon i encara no és als vuitens (65-67)

Bàsquet. El conjunt bagenc ha anat sempre a remolc, però amb un gran últim quart (22-10) s’ha quedat a les portes de la remuntada

El Baxi Manresa ha perdut contra l’Holon (65-67) i haurà d’esperar una altra jornada per certificar el seu accés per al play-off dels vuitens de la FIBA Champions League. L’equip manresà, que ha arribat a perdre de 20 punts en el tercer quart (36-56), ha anat sempre a remolc del seu rival, però amb una gran reacció en l’últim quart (22-10) a punt ha estat de consumar la remuntada.

El primer quart ha estat per a l’Holon. L’equip israelià ha dominat el rebot i ha controlat el ritme de joc en l’intercanvi de cistelles inicial (16-21). En el segon quart, el conjunt bagenc ha continuat a remolc del seu rival. La reaparició de Vaulet, un dels jugadors més actius a la primera meitat (11 punts i 6 rebots) ha permès retallar diferències (23-25), però la reacció no ha tingut continuïtat. El Manresa no tenia les idees clares en atac, li faltava confiança en el llançament (0 de 10 en triples) i els dubtes han provocat diverses pèrdues de pilota que l’equip israelià ha aprofitat per fer una altra estrebada al resultat (27-35). Dos contraatacs, un de Kravish, un altre dels destacats, i un de Vaulet, a l’últim instant, han ajustat el desavantatge abans d’arribar a l’equador (31-36).

La posada en escena després de la represa ha estat desastrós per al Manresa. Un parcial de 5-20 obria una escletxa de fins a 20 punts (36-56) en un equip bagenc que només ha anotat una cistella en joc. L’empenta de Vaulet i, per fi, un triple de Nelson, tot i no està en plenitud de condicions físiques, han deixat el parcial en 43-57 abans d’entrar al quart definitiu. L’efecte Nelson (16 punts en 14 minuts) s’ha allargat en l’últim quart i ha obert la porta de la proesa manresana. Dos triples consecutius del jugador britànic i dos tirs lliures de Dani Pérez ajustaven el marcador fins a un 63-65 encara amb 2:19 de joc. El Manresa ho ha continuat intentant, però tot i disposar de l’última possessió, s’ha quedar a les portes de la remuntada.