Eurolliga

L’Spar Citylift es retroba amb el triomf i amb ell mateix a Palau (70-68)

Eurolliga. Quart triomf de les gironines a Europa, en un partit que ha decidit Mima Coulibaly a mig segon

L’Spar Citylift ha tingut la seva primera gran nit europea a Palau, amb el triomf sobre el Gdynia amb què les gironines tallen la seva particular mala ratxa i mantenen viu el somni de seguir competint al màxim nivell continental, a tres jornades per acabar la fase de grups.

Coulibaly, amb 19 punts, ha estat la màxima anotadora, seguida de Vasic amb 17, les dues jugadores per les mans de les quals ha passat la pilota del darrer atac de l’Uni.

Quatre i quinze

El tècnic del Gdynia ha hagut de demanar temps mort a 5:45 per acabar el primer quart i 11-5 al marcador, després de cistella d’Elonu a d’ofensiu. L’Uni estava devorant el rival, amb Palau recuperant la pilota de les dues primeres possessions blaves i encenent la metxa. Sí que el triple de Balintova posava les visitants per davant (2-3), però el ritme era groc, amb Coulibaly intimidant darrere i acabant transicions (7-3).

Mimetisme

El 0-4 posterior al temps mort ha fet que Èric Surís també volgués aturar el rellotge (11-9) i, alhora, moure les fitxes amb Xargay i Andusic per Laia i Mima. La pivot sèrbia ha aprofitat l’assistència d’Elonu (13-9) però el Gdynia ha empatat a 13 igualant el llistó en defensa i amb una falta en atac a Vasic.

Fins i tot Allen, de tres, ha empatat a 18 després del primer triple local, d’Araújo, i després de dos ha posat el Gdynia per davant abans d’acabar el primer quart (18-20).

Cor

Allen de tres ha establert una màxima visitant de sis (20-26), moment en què les gironines han tret el cor amb Palau i Marta juntes i, amb el segon triple d’Araújo, han iniciat una reacció que hauria d’aturar el tècnic visitant després d’un 11-0, amb ells primers punts de Bishop (25-26 assistència Xargay) al seu segon atac i Coulibaly i Vasic castigant la pintura (31-26).

Cara

Surís ha estat castigat amb tècnica a 3:04 pel descans, els tirs lliures de la qual, i la falta protestada, han situat l’empat a 31. L’arbitratge feia des del primer temps mort visitant que havia canviat (7-5 faltes amb dues en atac de l’Uni). Bishop de tres en transició ha fet el 33-38, després de l’error de Bishop també de lluny.

L’a, b, c

El pas pels vestidors ha provat a les gironines, que han sortit amb les idees clares: carregar el joc a dins. Mima i Sonja han escurçat la diferència (37-38) i Vasic després de fora empatava a 40 a 8:14. Palau ha fet la tercera i quan Mendy ha posat de nou les locals per davant, de tres (47-44), Allen l’ha replicat amb el seu quart encert de lluny i, després, Mima la segona, la tercera de l’Uni en atac.

L’australiana del Gdynia ha seguit fent mal d elluny (47-50) i Kastanek s’ha afegit al recital (47-53) per tornar la màxima als sis a 2:47 –temps mort d’Èric Surís–. Bishop per Coulibaly ha deixat un cinc molt versàtil amb Xargay, Vasic, Elonu, Araújo i l’australiana, que ha permès Elonu i Vasic, amb el seu segon triple, ajustar el resultat (52-53) abans que Greinacher tornés a anotar pel Gdynia abans d’acabar el quart (52-55).

La veritat

Mima ha substituït Abby a 6:24 i després que l’australiana fes el 58-59, assistida per Palau i després que la barcelonina recuperés la possessió al servei del 56-59 d’Araújo. La maliana ha fet el 60-59 després i Allen ha empatat a 60 de tir lliure (1/2) a 5:50. Desesperada, a l’australiana del Gdynia li han xiulat tècnica després de fallar un atac i, Surís, ha fet tornar Vasic per Araújo (61-60) per jugar l’hora de la veritat amb el cinc inicial.

Elonu i Balintova s’han intercanviat tirs de mitja distància i Mima ha capturat una pilota de palau per fer el 65-62 de sota a 3:36. Kastanek d’ofensiu ha fet el65-64 i, a la següent defensa, Palau ha estat eliminada amb cinc en la lluita pel rebot a 2:30.

Balintova ha posat el Gdynia per davant, en una pilota que ha entrat plorant i després que a Mendy li sortís de dins a l’altre costat.

56 segons

L’Uni, després de temps mort, ha confiat en Vasic a dins, i s’ha posat per davant (67-66, 2/2 de 4,60 m). Balintova ha fallat i Mendy de tir lliure a 32 segons ha fallat el primer i ha fet el segon (68-66). Sense cinc (Mima), l’Uni se l’ha jugat a defensar canviant els bloqueigs i Balintova no ha fallat, sola de tres metres dins la zona (68-68) i Coulibaly ha fet el 70-68 en el darrer instant agafant la pilota que li havia fet arribar Vasic.

I mig

Palau sacosta ha emmudit amb els àrbitres deliberant una decisió, que finalment era per donar mig segon al Gdynia, que després de temps mort encara tenia un darrer atac, que no ha pogut ni llançar per manca de temps.