FEB

La discòrdia d’anar terceres en la lliga

Bàsquet. Estar al màxim quan hi hagi els títols en joc, el contrast amb el mal moment que viu l’Spar Citylift

La particular costa del gener de l’Spar Citylift fa que les gironines, en aquests moments, ja acumulin les mateixes derrotes en la lliga regular –quatre– que la temporada passada, quan les quatre darreres jornades en van sumar tres. “El cap mana i ha de transmetre al cos que hem de seguir esforçant-nos”, apuntava Èric Surís després de la cinquena derrota el 2020 en set partits. L’Uni ha guanyat el penúltim, Zamarat (61-48), la vigília de Reis, i el Gdynia, dijous, el dia de la inundació de Fontajau (70-68).

Utòpic

“Volem quedar primers, però sempre hem parlat del gran repte que era, amb tot el que ens ha passat, mantenir aquest ritme contra aquests gran equips”, recordava l’entrenador gironí, que, des del dia del primer entrenament, apuntava la dificultat de compaginar dues competicions de l’exigència de l’Eurolliga i la cada cop més competitiva competició estatal, qualificant-ho dissabte, després de la tercera derrota seguida en la lliga, d’utòpic.

Màgia

“Volem competir els partits i així anem a Kursk i, dijous, per jugar divendres a Logronyo.” És l’objectiu que manté l’equip, ja a Rússia avui, malgrat l’esgotament mostrat abans-d’ahir i amb jugadores malaltes, com ara Vasic i Coulibaly. “Amb aquest calendari, de màgia no se’n pot fer. Estàs viatjant i jugant, sense temps per entrenar i recuperar la gent.”

“Abby [Bishop] anirà guanyant encert, perquè és una jugadora amb molt bona mà, i també esperem l’arribada de Núria [Martínez]”, diu Surís, que demà no té l’australiana –sense visat– i que, aquest curs, encara no ha disposat de la seva base titular els dos darrers anys.

“Ser deu jugadores i arribar, millorant, on volem ser els darrers mesos de la competició, que és quan volem estar bé”, és el full de ruta amb què treballa el cos tècnic de l’Uni, tercer en la lliga, empatat amb el Gernika –les basques van ser les primeres a derrotar-lo en la lliga (65-68), al novembre– i a dos triomfs de l’Avenida. El mes que ve, en una setmana, s’enfronta als dos amb el darrer partit d’Eurolliga a casa (Schio) entremig.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)