NBA

Mor el mite Kobe Bryant

El llegendari jugador dels Lakers perd la vida en un accident al seu helicòpter a Calabasas, prop de Los Angeles

Es va precipitar a terra i els altres vuit ocupants, inclosa la seva filla, també van morir

L’exjugador de bàsquet nord-americà de 41 anys Kobe Bryant, un dels millors jugadors de la història d’aquest esport, va morir ahir en un accident d’helicòpter a l’àrea de Calabasas, prop de Los Angeles (Califòrnia), segons va informar en primera instància el portal TMZ Sports. Bryant viatjava amb vuit persones més, una de les quals era la seva filla de 13 anys, Gianna, en el seu helicòpter privat quan es va precipitar contra terra i es va veure envoltat per les flames. Personal d’emergències va confirmar que no hi havia supervivents. Testimonis oculars, hi afegeix el portal, asseguren que el motor de l’helicòpter va fer un so estrany abans de caure. La causa de l’accident està sent investigada. L’exjugador dels Lakers utilitzava habitualment el seu helicòpter Sikorsky S-76 privat per desplaçar-se. Bryant estava casat amb Vanessa i tenia quatre filles: Gianna, Natalia, Bianca i la nounada Capri.

Kobe està considerat un dels millors jugadors de l’NBA de tots els temps, ja que ha format part divuit vegades de l’equip de les estrelles durant els seus 20 anys de carrera amb els Lakers i va guanyar cinc anells de l’NBA, dos premis al jugador més valuós (MVP) de les finals de l’NBA i va ser l’MVP de la lliga el 2008. El jugador és el tercer màxim anotador de la història de l’NBA. Capricis del destí, justament la matinada de dissabte, Bryant va ser superat per LeBron James, ara segon.

El seu últim tuit

Amb relació a això, Bryant, que va anotar 33.643 punts en la seva carrera, va publicar la seva última piulada a les xarxes socials a les 22.39 hores de dissabte: “Continuar portant el bàsquet cada cop més amunt amb la figura de King James. Respecto molt el meu germà.” James, en homenatge a Bryant, s’havia escrit “Mamba 4 Life” –amb referència a Black Mamba, l’àlies de Bryant– a les sabatilles que va utilitzar durant el partit que ja és històric i que els Lakers van perdre per 108-91 contra els Sixers de Filadèlfia, la ciutat on va néixer Bryant.

Les reaccions

Davant la magnitud de la tragèdia i la notorietat de Bryant en l’esport mundial –ahir, per exemple, Neymar, amb qui compartia marca de roba esportiva, li va dedicar un gol de penal fent el senyal del número 24 amb els dits–, les reaccions de consternació van ser múltiples. Entre les quals, lògicament, la d’un dels seus excompanys als Lakers, el pivot català Pau Gasol, que va guanyar els dos anells de l’NBA al costat del mite i que també s’hi va enfrontar amb la selecció espanyola: “Estic devastat... El meu germà gran... No m’ho puc creure, no puc.” La relació entre Gasol i Bryant va traspassar l’àmbit esportiu, fet que va transcendir públicament. També s’hi va referir amb paraules d’elogi una altra gran exestrella de l’NBA, el mític jugador dels Celtics Larry Bird, que va subratllar el vessant humà de Bryant tant amb la seva família com amb la gent necessitada: “La seva estrella sempre brillarà.” El Barça va reaccionar també amb rapidesa i va donar el condol a la família a través de les xarxes: “Consternats per la mort de Kobe Bryant, un esportista exemplar que ha traspassat les pistes de bàsquet. Una abraçada per a la seva família i els seus éssers estimats. Descansi en pau.” “No m’ho puc creure. He plorat quan ho he vist. És increïble. És un dia molt trist. Gràcies per tot el que has donat al bàsquet. Descansi en pau”, va piular l’exjugador de l’NBA José Manuel Calderón, que va penjar una foto abraçat amb Bryant. El jove eslovè Luka Doncic va ser molt eloqüent: “Si us plau, no!”

Estem consternats per la mort de Kobe Bryant, un esportista exemplar que ha traspassat les pistes de bàsquet
FC Barcelona
Va transcendir més enllà de l’esport, ajudant la gent. La seva estrella continuarà brillant
Larry Bird
Exjugador de l’NBA
No m’ho puc creue. He plorat quan ho he vist. És increïble. És un dia molt trist. Descansi en pau
José Manuel Calderón
exjugador de l’NBA
Estic devastat... El meu germà gran... No m’ho puc creure, no puc
Pau Gasol
excompany als lakers
Estic atònit. Les paraules ni tan sols poden acostar-se a descriure-ho. És un dia trist i tràgic
Scottie Pippen
jugador de l’NBA
RIP, ‘Mamba’. Que la teva memòria sigui sempre una benedicció
Marc Cuban
PROPIETARI dels mawerricj
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)