Eurolliga

I encara gràcies

L’Spar Citylift acusa un mal tercer quart (9-0 i 10-0) i només pot arribar als minuts finals amb possibilitats de salvar l’‘average’ amb 7 punts seguits de Xargay

L’Uni ja no depèn de si mateix, ni per accedir a l’Eurocopa

L’average particular pel 79-61 de Fontajau és el millor amb què torna l’Spar Citylift de Kursk. Perquè el té empatat amb Gdynia i perdut amb Sopron i Asvel (dues derrotes). Ara mateix, doncs, el camí més factible per jugar a Europa al març –l’Eurocopa, perquè acabar entre els quatre primers és virtualment impossible– depèn de guanyar l’Schio a casa el 20 de febrer, després de rebre l’Avenida (16); i a Lattes en la darrera jornada el 26 de febrer sumar la primera victòria a fora en l’Eurolliga. Tot, per acabar amb el mateix balanç que el Kursk –ha de perdre a Sopron, perquè l’última jornada rep el Gdynia– i sense que hi hagi empats múltiples.

Si el primer pas del camí sense retorn ja és en fals –perdre amb Schio–, l’equip es trobarà amb una superplantilla per preparar la copa (5-8 març a Salamanca, amb els quarts divendres) i l’assalt a la segona lliga seguida; amb les jugadores d’ahir encara més afinades (Vasic o Xargay) o descansades (Palau i Coulibaly) i amb Bishop –sense visat no va poder viatjar– o la base titular els dos darrers cursos, Martínez. Però això són d’un altre paner.

Perdonar

L’Spar Citylift va complir el primer objectiu marcat ahir, fer un bon inici: 0-2 Vasic entrant per l’esquerra, dues accions de Coulibaly (2-6) i Mendy, que defensava Prints, després de recuperació (4-8). En el Dynamo, només li van xiular una falta en el primer quart, lluitant per un rebot ofensiu. Posant mans descaradament en defensa, l’Uni va perdre sis pilotes però va aconseguir obrir un petit forat de 5: Araújo en la primera pilota que tocava (6-11 triple) i Xargay assistida per Elonu (8-13) castigant Prints. Però la base local va fer el que volia des del bot (2-2 i 8-11) i, entre Breland a tauler i Bonner de tir lliure a l’inici del segon quart, van deixar el bon inici en no res (12-13). Perquè la primera cistella visitant en el segon quart va ser el triple lateral de Xargay (14-17) 5:43 abans de la mitja part i després que Breland empatés de tir lliure. També Elonu de tres i al límit de la possessió va desfer un empat (20-23) però Andusic es va deixar prendre un rebot de les mans sota el cèrcol i, amb la falta de la desesperació, va permetre Zhedik avançar el Kurk per primer cop des de 4,60 (24-23) a 1:26. El segon avantatge local va venir de Prints també de la línia recta (26-25) després que Elonu castigués Bonner de fora cap a dins amb l’esquerra i Laia Palau (26-28) es convertís en la quarta jugadora de l’Uni a anotar de tres (4/16 en el descans). Però la 10 del Dynamo va empatar quan quedaven 8 segons. Com? De tir lliure, és clar: 12/12 local en la mitja part i 2/6 l’Uni.

Pitjor

El segon triple local (1/5 en la primera meitat) de McCoughtry va obligar Èric Surís a demanar temps perquè el parcial en menys de tres minuts era de 9-0, 11-0 amb el final del segon quart (37-28). La reacció gironina va arribar amb la tornada d’Elonu al cinc –tres faltes en el descans–, a la qual es van afegir Vasic (37-32) i Coulibaly d’ofensiu (37-34). Però, com que quan una cosa va malament sempre pot empitjorar, la rotació local a dins va fer que Bonner i Ndour entressin juntes i Prints obrís i tanqués un altre parcial, de 10-0 amb triples laterals de Bonner i Kirillova. Mendy de tir lliure sense error (47-36 i 53-38) era una broma perquè les blanques tenien l’MVP del darrer europeu, Ndour, de tres en tres: 50-36 (2+1) i 53-36 (triple). Sí que Andusic d’ofensiu va tancar el tercer quart encistellant, però Kirillova va obrir el darrer, de tres (56-40) amenaçant l’average i tot. Llavors, l’arbitratge va començar a endreçar l’estadística de faltes amb les locals en bonus 8:03 abans del final.

Marta Xargay amb 7 punts seguits va ajustar el resultat (61-54) quan quedaven 5 minuts, però el Dynamo ja tenia traçat el camí dels punts amb el bloqueig directe (63-54 Kirillova) i el triple (66-54 Zhedik) a 3:17. Elonu amb l’atac gironí obert va fer el 66-57 de tres però Kirillova va tallar la reacció amb 6 punts seguits: triple inclòs (73-57). Palau, en la seva segona millor anotació del curs a Europa (14 a Istanbul), de tres va assegurar l’average a 1:39 (73-60).