ACB

Temporal de triples gallec

Bàsquet. Lliga ACB. Un Baxi tou i poc competitiu naufraga en la primera meitat a Santiago (54-32)

Derrota (la tercera consecutiva en lliga) sense pal·liatius ahir d’un Baxi Manresa desconegut, gens competitiu, poc intens al darrere i negat en el tir exterior, sobretot en una primera meitat molt fluixa que va acabar sentenciant el partit. L’Obradoiro, rival directe a la classificació, va ser enormement superior i es va endur el triomf amb excessiva facilitat (97-83) i amb un recital històric des del triple (19, amb 7/11 de Magee).

El matx ja va començar malament per als manresans amb un -10 d’inici (2-12) en poc més de tres minuts de joc. Massa tous. L’obligat temps mort del tècnic Pedro Martínez i la sortida de Eulis Báez (el millor visitant amb 13 punts) van provocar l’esperada reacció amb un 2-11 (14-13) insuficient per tancar el primer quart en positiu: 25-16, amb cistella de Mike Daum en l’últim instant.

En el segon el Baxi va repetir sortida nefasta (33-19, menys 14) i temps mort. En aquest cas la sagnia no es va aturar. Els bagencs, negats des del tir exterior i en el rebot contra el pitjor equip de la lliga en captures –dotze més en el descans el Monbus–, van patir l’empenta de Daum i Kravic. Els pocs punts només arribaven des de la pintura (5/15 final en triples). A més, s’hi havia d’afegir el mal dia en el tir lliure (16/27, menys d’un 60%). Sense oposició competitiva, els locals es van agradar des del triple (10/16 al descans), inclòs el darrer de David Navarro de vuit metres en l’últim segon, que va deixar en la mitja part la màxima diferència del partit: 54-32.

Menys 26

En la represa dos triples més locals (Magee i Czerapowicz) van posar ja un -26 als dos minuts de joc (60-34), ja inabastable per als catalans, que almenys van mostrar-se més competitius. El Manresa va intentar també una defensa en caixa i un –Dani Pérez primer sobre Magee i després sobre Vasileiadis– per intentar canviar la dinàmica. Però la realitat va ser un intercanvi de cistelles, que no va alterar gaire el panorama en l’inici del darrer quart (73-56).

En el tram final els manresans van mostrar més orgull i físic, en un enfrontament que ja estava totalment decidit. El Baxi, tot i posar-se a quinze (75-60) a set minuts del final, no va tenir mai opció real de res. Va ser un maquillatge en els minuts de les escombraries, en què els gallecs van mantenir marge donant espectacle des de la línia de 6,75, en una tarda d’encert per emmarcar.