FEB

El Girona torna a somriure

LEB Plata. Després de dues derrotes seguides l’equip d’Àlex Formento sotmet el Pardinyes a Barris Nord amb Sàbat dirigint les operacions i amb Hester i Sevillano imparables a sota

PARDINYES 85 GIRONA 97

PARDINYES:Davis (29), Rodríguez (2), Urdiain (11), Hundley, McCulloch (19) –cinc inicial–, Rubin de Celis (3), Duch (12), Gasque (6) i Lobaco (3). 18/38 triples (4 Davis, 4 Duch, 4 McCulloch, 3 Urdiain, 1 Lobaco, 1 Gasque, 1 Rubin de Celis). 9/14 tirs lliures. 28 rebots (8 Davis). 5 assistències (3 Davis). 66 valoració (34 Davis).BÀSQUET GIRONA:Sàbat (17), Hester (24), Dijkstra (3), Sevillano (19), Esteban (13) –cinc inicial–, Graham (7), Costa (5), Cosialls (5) i Niang (4). 7/21 triples (3 Esteban, 1 Sevillano, 1 Costa, 1 Sàbat i 1 Graham). 34 rebots (8 Sevillano). 13 assistències (7 Sàbat). 102 valoració (28 Sàbat).PARCIALS:28-31, 17-16, 28-30 i 12-20.

La propera (08-02-20)

Prat-Girona; Múrcia-Menorca; Villarrobledo-Benicarló; Barça-Gr.Canària; La Roda-L'Hosp.; Albacete-Pard.

Després de dues derrotes seguides el Girona es va retrobar amb el triomf i amb el seu millor joc amb una victòria convincent a Lleida contra el Pardinyes (85-97) en un partit en què va saber resistir l’allau de triples dels locals en la primera part imposant el seu joc interior amb Hester (24 punts) i Sevillano (19) imperials. En la segona, l’equip va anar a més amb Sàbat (17 punts i 7 assistències) fent-se l’amo i senyor del partit mentre que els locals es van anar apagant a mesura que el seu encert anava minvant. El triomf permet a l’equip de Formento atrapar un altre cop el Múrcia, que ahir va perdre al Prat, a la taula (15-5).

Els dos equips tenien una idea molt clara sobre què els convenia. El Pardinyes va decidir fer el seu propi concurs de triples i els gironins van respondre amb pilotes a dins. Hester va fer el que va voler amb els seus defensors en els primers minuts –15 punts en el primer quart– i Sevillano, amb la seva potencia habitual, també va trobar via lliure cap a cistella sempre que la va encarar en velocitat. El Girona, però, no dominava perquè l’encert en el triple dels locals era descomunal (8/12 en el primer quart) amb molts jugadors i de totes les posicions col·laborant en la festa (Duch 2, McCulloch 2, Urdiain 2, Davis i Gasque).

El segon quart va començar en la mateixa línia. El Pardinyes va continuar, i qui no ho faria, llançant de tres pràcticament en cada jugada mentre que el Girona les va veure quadrades des de 6,75. Hester, a més, va cometre la tercera falta. La segona unitat girona no va trobar fluïdesa en atac i els lleidatans van aconseguir la màxima diferència (41-35). L’equip, amb tot, no es va descompondre i va treballar per revertir la situació aprofitant que el percentatge d’encert dels locals va començar a baixar. Esteban, amb el primer triple en nou intents de l’equip, va capgirar finalment el resultat just abans del descans (45-47).

Canvi total

El mateix Esteban va clavar dos triples seguits en l’inici del tercer quart. El partit feia una altra pinta, però la figura local, Davis, va començar a anotar de tot arreu i va mantenir, pràcticament sol, l’equip dins el partit (73-77). El duel es va acabar trencant en els primers minuts de l’últim quart quan Graham (7 punts) va començar a veure cistella (76-89). Pels de casa els triples, de ser el gran recurs, van passar a ser un malson. No n’entrava ni un. Sàbat i Hester, per la seva banda, sabien perfectament què fer en cada moment.

Víctor Moreno, amb molèsties, va viatjar amb els companys però finalment no va jugar..