Eurolliga

Mirotic completa una gran reacció del Barça a València (76-77)

Bàsquet.

Una acció individual plena de talent de Mirotic a tres segons del final ha donat la victòria al Barça a la Fontenta en un partit en què només s’ha posat per davant en l’última jugada. El montenegrí (26 punts) ha liderat la reacció dels blaugrana, que han arribat a perdre 58-42 després de mostrar-se impotents durant tres quarts per frenar el joc de l’equip local.

L’inici ha estat un presagi. El Barça, a remolc, s’ha vist superat en defensa per Dubljevic i en atac només ha anotat una cistella en joc en cinc minuts (8-2). L’única resposta de l’equip ha estat donar pilotes a Mirotic, que ha trobat faltes i alguna bona passada però que no se n’ha sortit, sol, per donar resposta al València, que ha carregat el rebot d’atac amb més energia i intensitat. San Emeterio, el gat més vell de tots, ha agafat el relleu de Dubljevic anotant des de fora i des de dins. Un triple de Claver (21-18) ha deixat el partit totalment obert tot i les males sensacions dels de Pesic.

El Barça, ja amb Heurtel i Kuric a la pista, ha naugragat en els primers minuts del segon quart. Colom i Doornekamp han apuntat i encertat des del triple i un dos més un d’Abalde ha donat la màxima diferència als de Ponsarnau davant l’eufòria dels seguidors locals. Pesic ha demanat un temps mort i ha esbroncat els jugadors per ser incapaços de controlar el rebot defensiu (29-18). La diferència s’ha mantingut per sobre dels deu punts però Mirotic ha dit prou. Penetrant, forçant faltes i anotant de tres l’equip ha reaccionat i amb un parcial de 0-10 (36-35) ha provocat els primers dubtes en el València, que amb tot s’ha refet per encerts propis i sobretot per errades del Barça amb Davis, per exemple, perdut totalment.

El tercer quart ha començat de la mateixa manera que el segon. Amb San Emeterio (3 triples) en estat de gràcia la diferència s’ha enfilat un altre cop als 16 punts. Els blaugrana han intentat reaccionar amb la grapa de Hanga i alguna acció individual de Mirotic, però la seva defensa sempre ha anat dues passes enrere que l’atac dels locals. Pesic ha mirat de fer reaccionar l’equip amb Pau Ribas i Roland Smits però ha estat inútil.

Als minuts finals només quedava pujar línies i l’equip s’ha arromangat en defensa i se l’ha jugat a cop de triple en atac. Un parcial de 0-11 completat amb un tir de Mirotic (70-67) ha deixat el partit en un mitjó. El propi pivot serbi ha col·locat l’equip a un (70-69). El València ha tingut el partit a la mà per els errors en els tirs lliures de Dubljevic (3/9) han anat donant aire al Barça. Un triple d’Abrines a 44 segons del final ha col·locat el 76-75 i en l’última jugada Mirotic ha fet el que ha volgut amb Ndour .