Eurolliga

Per això el paguen

Mirotic (26 punts) fa la cistella de la victòria del Barça a la Fonteta després que els blaugrana reaccionin en l’últim quart en un partit que el València va tenir dominat durant més de trenta minuts

La propera (07-02-20)

Anadolu Efes-Zalgiris; Alba Berlín-R. Madrid; Olympiacòs-CSKA; Baskonia-Asvel; Khimki-Estrella Roja; Fenerbahçe-Maccabi; Bayern-València; Panathinaikòs-Zenit; Barça-AX Milà

Una acció individual sota l’anella plena de talent de Mirotic a tres segons del final va donar la victòria al Barça a la Fontenta en un partit en què els blaugrana només es van posar al davant en el marcador en l’última jugada. El montenegrí (26 punts i 32 de valoració) va liderar en l’últim quart la reacció dels blaugrana, que van arribar a perdre 58-42 en el tercer quart després de mostrar-se impotents durant més de 30 minuts per frenar l’atac del València

L’inici va ser un presagi del que vindria després. El Barça, sempre a remolc, es va veure superat en defensa per Dubljevic i en atac només va anotar una cistella en joc en cinc minuts (8-2). L’única resposta de l’equip va ser donar pilotes a Mirotic, que va trobar faltes i alguna bona passada però que no se’n va sortir, sol, per donar resposta al València, que va carregar el rebot d’atac amb més energia i intensitat. San Emeterio, el gat més vell de tots, va agafar el relleu de Dubljevic anotant des de fora i des de dins. Un triple de Claver (21-18) va deixar el partit totalment obert tot i les males sensacions dels de Pesic.

El Barça, ja amb Heurtel i Kuric a la pista, va naufragar en els primers minuts del segon quart. Colom i Doornekamp van apuntar i encertar des del triple i un dos més un d’Abalde va donar la màxima diferència als de Ponsarnau davant l’eufòria dels seguidors locals. Pesic va demanar un temps mort per esbroncar de valent els jugadors sobretot pel fet de ser incapaços de controlar el rebot defensiu (29-18). Kuric, castigat, ja no va jugar més. La diferència es mantenir sempre per sobre dels deu punts fins que Mirotic va dir prou. Penetrant, forçant faltes i anotant de tres l’equip va reaccionar i amb un parcial de 0-10 (36-35) va provocar els primers dubtes en el València, que es va poder refer per encerts propis –els rebots ofensius van donar-li vida permanentment– i sobretot per errades del Barça amb Davies, per exemple, perdut totalment.

Festival de San Emeterio

El tercer quart va començar de la mateixa manera que el segon. Amb el veterà San Emeterio (3 triples) en estat de gràcia la diferència es va enfilar fins als 16 punts. Els blaugrana van mirar de reaccionar amb la grapa de Hanga i alguna acció individual de Mirotic, però la seva defensa sempre va anar dues passes enrere que l’atac organitzat per Ponsarnau, amb els jugadors permanentment oberts. Pesic va mirar de fer reaccionar l’equip amb Pau Ribas i Roland Smits, però va ser inútil.

En els minuts finals (68-53 després d’un triple de Tobey) només quedava apujar línies. L’equip es va arromangar en defensa i se la va jugar a cop de triple, amb dos de seguits d’Heurtel (68-64). Mirotic també es va afegir a la festa amb cinc punts seguits (70-69) i el partit pràcticament tornava a començar. El València no es va deixar impressionar i va fer el que li convenia, jugar amb Dubljevic i continuar carregant el rebot, però un factor inesperat va acabar enfonsant els locals: el tir lliure. El pivot local en va fallar cinc de seguits. El Barça també va errar algun atac, però era com un gat amb set vides. Abrines va fer un triple després d’un rebot d’atac a 45 segons del final (76-75).

El desenllaç

El València, que ja no les tenia totes, va fallar el següent atac i Delaney va sortir de la seva pista amb 20 segons de joc, més que suficients per buscar Mirotic en una cantonada. El montenegrí va fer una finta de tir, Ndour va saltar, i just en aquest moment es va esmunyir per sota del defensor i va col·locar la pilota dins de la cistella a tres segons. A més, falta personal. Amb 76-77 i pocs segons, el Barça va preferir fallar el tir lliure i posteriorment San Emeterio va provar un tir de mig camp que va quedar molt lluny de l’anella.

LA DADA

15
punts.
Són els que va remuntar el Barça en l’últim quart després d’un triple de Tobey (68-53).