Més bàsquet

El preolímpic s’inicia amb una victòria clara

Bàsquet. La selecció espanyola, amb quatre catalanes, guanya Corea del Sud amb una bona defensa i amb les dotze jugadores anotant punts

COREA SUD 46 ESPANYA 83

COREA DEL SUD:Hyeyoon Bae (4), Ah Ra Go, Ajeong Kang (7), Danbi Kim i Ji Su Park (10) –cinc inicial–; Hyenkin Park (17), Minjeong Kim, Sungyoung Sim (2), Leeseul Kang (3), Han Byul Kim (3), Seul Ku i Jung Eun Kim.ESPANYA:Palau (10), Domínguez (7), Torrens (9), Nicholls (4) i Gil (9) –cinc inicial–; Rodríguez (14), Casas (6), Abalde (2), Nogaye (4), Conde (6), Ouviña (3) i Xargay (9). 27/47 de 2. 6/17 triples (3 Rodríguez, i 1 Ouviña, Torrens i Xargay). 11/15 tirs lliures. 41 rebots (7 Ouviña). 25 assistències (6 Domínguez). 119 valoració (14 Palau).PARCIALS:16-19, 9-24 (25-43), 7-20 (32-63) I 14-20 (46-83).

La selecció espanyola va iniciar el preolímpic de Belgrad amb una clara victòria contra Corea del Sud. Espanya, dirigida pel barceloní Lucas Mondelo i amb quatre catalanes, va fer una gran defensa que li va permetre escapar-se en el marcador, ja que en atac van estar encertades i les dotze jugadores van anotar. El combinat estatal va iniciar el partit amb un parcial de 0-6, i després d’un primer quart anivellat es va distanciar en el segon i va arribar al descans amb divuit punts d’avantatge, 25-43. En el tercer quart la selecció espanyola va fer un parcial inicial de 0-11 i va deixar el partit sentenciat. El màxim avantatge va arribar al final, amb el 46-83, trenta set punts per sobre.

La selecció espanyola té avui jornada de descans i dissabte s’enfrontarà a la Xina (12 h) en la segona jornada del grup. El conjunt xinès també va guanyar en el seu primer partit del preolímpic i va derrotar per 86-76 la Gran Bretanya.