ACB

El Barça manté la ratxa a Gran Canària (65-81)

Bàsquet. ACB. És la novena victòria seguida entre la lliga i l’Eurolliga, el dia que es compleixen dos anys de l’arribada de Pesic

El Barça ha enllaçat el novè triomf, el quart en quatre partits en set dies, a Gran Canària amb Pierre Oriola (14 punts, 3/3 triples, 7 rebots i 20 de valoració) exercint el lideratge en una posició en què Mirotic no s’ha trobat a faltar. De fet, el conjunt de Pesic –el coach compleix avui dos anys a la banqueta blaugrana en la seva segona etapa– ha imposat la seva superioritat prop del cèrcol, des de l’inici, i ha dut el ritme del partit amb un altíssim nivell defensiu.

A una mà

Delaney a una mà i de fora cap a dins ha tancat el primer quart (15-20), en què el Barça ha viscut dels punts prop del cèrcol perquè només Oriola (10-11) encistellava de tres. El base ha tancat un 0-7 que iniciava Higgins i engreixava Davies amb un 2+1 quan acabava de cometre la seva segona falta –Tomic les havia fet abans, ja. Els canaris han fet mal a l’inici amb els seus pivots jugant oberts i, Rabaseda, els donava el primer avantatge (6-4) i empatava a 13 de tres (1/10 d’Herbalife al primer quart).

Revisades

Santana ha obert el segon quart de tres (18-20) i Kuric l’ha replicat (18-23), però el Gran Canària ha mantingut l’encert en el tir exterior (5/6 de 6,75) amb Burjanadze (10 punts a la mitja part) per partida doble (28-30). I això que el Barça defensava bé les línies de passada i fins i tot corria després de recuperació. Però ni a Bourousis ni a Harper els han assenyalat l’antiesportiva després de consultar les imatges a l’instant replay. Però mentre els locals sumaven de tres en tres el Barça ho feia d’un en un (11/13 al segon quart) i només Oriola (màxim anotador blaugrana al descans amb 8) en la continuació cap a fora i Pustovy a dins encistellaven en joc (36-42 esmaixada després d’ofensiu).

Tàrrega ‘power’

El segon triple d’Oriola (2/2) ha encès Katsikaris, que a 3:50 per acabar el tercer quart es quedava sense veu al temps mort amb la màxima en contra (42-55) i després que Tomic, amb tres faltes, la posés en 10 dos cops en accions d’u per u (38-48 d’esquena i 42-52 de cara). Davies, pel capità, ha establert la quinzena amb dues accions seguides (44-59) i només un mal final del tercer quart dels blaugrana permetia els grocs ajustar el marcador (51-64 Beirán).

El targarí ha mantingut l’encert al darrer quart (54-69) per respondre Beirán i, amb el partit resolt, la diferència ha arribat als vint amb Hanga acabant una transició en alley-oop (56-76) a passada de Higgins des de 6,75 m.