ACB

Qui s’afegeix a Mirotic?

El Barça de Pesic reflexiona després de la bufetada de la prematura eliminació del torneig del KO tot i no fustigar-se

La decepció és majúscula perquè és proporcional a la il·lusió que ha generat aquest equip

La decepció del Barça amb la prematura eliminació de la copa és proporcional a la il·lusió que ha generat l’equip blaugrana en aquests primers quatre mesos de competició. És cert, però, que no va quedar eliminat contra un rival de segona fila, ho va fer contra un altre equip d’Eurolliga com és el València. Un equip valencià molt més conjuntat que els blaugrana perquè disposa de la mateixa base i del mateix tècnic, mentre que en el Barça en moltes fases Pesic tenia a pista als seus cinc fitxatges: Delaney, Higgins, Abrines, Mirotic i Davies. Però això no pot justificar que els blaugrana van tenir un mal partit i van ser superats per un equip que va ser millor. Ha de servir d’aprenentatge de cara al futur, en què el Barça està obligat a lluitar per l’ACB i per l’Eurolliga i, tenint en compte la inversió que ha fet, pocs entendrien que no es guanyés res, tot i la lògica dificultat d’enlairar un títol amb la qualitat dels seus rivals.

Segona unitat inexistent

Una de les mancances més clares dels blaugrana va ser en la rotació. Quan Pesic va començar a moure la banqueta els blaugrana van baixar la seva aportació de forma clara. Oriola, Kuric, Abrines, Tomic i Hanga han de fer un pas endavant. Ribas es va tornar a quedar sense un minut tot i no haver-hi segon base i Smits, comés habitual, no va entrar en rotació. Pustovyi no va entrar en la convocatòria i Heurtel continua lesionat. L’altre problema és el joc interior, en el qual tot i haver-hi quatre cincs continuen sense rendir. Mirotic, Davies, Oriola i Pustovyi no semblen suficients ara mateix per tenir solidesa dins la pintura. El màxim rival blaugrana, el Madrid, té un home com Tavares totalment desequilibrant. A més, l’equp blanc té esperit competitiu, i el Barça, per ara, no.

LES XIFRES

-28
de més/menys
va fer Davies amb ell a pista. El nord-americà va acabar amb un 1/6 tirs de camp. -27 va fer Abrines
12
minuts
al final del partit va estar Pesic sense tenir ni Tomic ni Davies a pista
22:47
minuts.
de mitjana ha jugat Delaney a l’Eurolliga. La resta se l’han repartida entre Bolmaro (55:12 minuts jugats), Hanga i Ribas

Joc interior

Tomic i Davies

El capità blaugrana continua sense tenir solidesa ni ser un home de garanties dins la pintura. Per això es va fitxar Davies, però està decol·locat i Tobey li va guanyar tots els duels . Oriola no va estar bé i Pustovyi és un espectador més.

La direcció

Delaney, massa sol

El base nord-americà, que acaba contracte el pròxim 30 de juny i que va arribar a mig curs, no té recanvi en la direcció. Les lesions de Pangos i Heurtel van situar el jove Bolmaro com a recanvi, però no hi ha hagut confiança per apostar per ell en partits transcendentals. Ribas i Hanga tampoc han convençut.

Xavi Pascual signa pel Zenit fins al final del curs

El tècnic de Gavà ha arribat a un acord amb el club de Sant Petersburg per entrenar-ne l’equip fins al final de la temporada amb opció d’ampliar-ho un any més. Xavi Pascual arribarà al Zenit acompanyat del que ha estat el seu ajudant al Barça i al Panathinaikòs, Iñigo Zorzano, i substitueixen l’equip format per Joan Plaza, Samaniego i Lluís Riera. Xavi Pascual no entrenava des que va ser destituït del PAO el 20 de desembre del 2018. Ahir després del clínic que va fer a Màlaga de l’Associació d’Entrenadors Espanyols (AEEB) ho va confirmar: “És un projecte ambiciós a curt termini i tenia ganes d’entrenar, és un bon lloc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)