FEB

La batalla comença ara

LEB Plata. El Girona perd en la pròrroga un partit intranscendent i afrontarà la fase d’ascens com el tercer millor dels aspirants a la LEB Or

GIRONA 82 ALBACETE 84

BÀSQUET GIRONA:Costa (2), Hester (21), Moreno (6), Dijkstra (10), Esteban (7) –cinc inicial–, Graham (6), Sàbat (14), Cosialls (16) i Niang. 7/24 triples (2 Sàbat, 2 Graham, 1 Esteban, 1 Hester, 1 Cosialls). 11/19 tirs lliures. 40 rebots (9 Hester), 13 assistències (4 Sàbat). 80 valoració (24 Hester).ARCOS ALBACETE:Aguilar (7), Rodríguez (11), Ryan (22), Ndiaye (7), Bouzan (24) –cinc inicial–, Agbeko, Ortiz, Bolte (11) i Taylor (2). 11/32 triples (7 Bouzan, 2 Rodríguez, 1 Aguilar i 1 Bolte). 13/17 tirs lliures. 34 rebots (9 Ryan). 13 assistències (9 Aguilar). 75 valoració (24 Ryan).PARCIALS:16-26, 16-13, 19-19, 24-17 i 9-7.

22 6 16 1536 1721

El Bàsquet Girona va encaixar una derrota intranscendent en la pròrroga contra l’Albacete en l’últim partit de la primera fase. L’equip ja tenia la feina feta i Àlex Formento va reservar per molèsties un dels seus homes decisius, Gerard Sevillano, per a la segona fase, la que decidirà els equips que fan el salt a la LEB Or. Entre els dotze equips classificats, i un cop acumulades les victòries que valen, el Girona sortirà tercer de la graella, a dues dels líders, el Múrcia i el Tizona. Només el primer pujarà de manera directa i els set següents jugaran les eliminatòries d’ascens.

En el duel d’ahir es va notar que l’Albacete encara tenia alguna possibilitat de classificar-se i va jugar amb més intensitat des del minut 1. Amb Ryan imparable sota l’anella i amb Bouzan letal des de la línia de tres, els de Formento van anar sempre a remolc ja des del primer quart (11-24). L’equip va mirar de reaccionar en el segon amb accions individuals de Graham, la lluita de Dijkstra i més esforç en defensa (32-35), però en el tercer el canell de Bouza va tornar a aparèixer per disparar el seu equip (42-56). Cosialls, com a la pista del Prat, va fer reaccionar els seus companys amb accions molt positives en atac. L’equip va apujar les línies en defensa i després d’un triple de Sàbat i una esmaixada de Cosialls va igualar el duel (58-58). Els visitants no es van deixar intimidar i el partit es va convertir en un cos a cos que es va decidir per detalls. Hester va tenir la victòria a les mans al final dels 40 minuts (75-75) i en la pròrroga l’encert dels tiradors visitants va acabar decantant el partit a favor de l’Albacete.

Han anat un punt per sobre i ens ha costat molt entrar en el partit i quan el teníem guanyat hem fallat