FEB

L’Spar Citylift manté el seu domini sobre l’Avenida (60-55)

Bàsquet. L’Uni ha dominat el seu gran rival en l’àmbit estatal i només un 0-12 al darrer quart ha deixat el partit obert fins el final

L’Spar Citylift ha tornat a superar l’Avenida, per cinquè cop seguit, i referma la seva superioritat contra l’equip amb qui s’està disputant els títols FEB els darrers cinc anys, en el retorn de l’equip a Fontajau (5.000 espectadors) i en una nova demostració de la superioritat gironina en l’àmbit estatal. I això que les castellanes han signat un 0-12 al darrer quart (52-50), quan l’Uni només ha pogut fer dues cistelles en joc en tot el darrer i decisiu parcial.

Alta tensió

Elonu al tir lliure (1/2) ha posat l’Spar Citylift per davant quan s’havien jugat quatre minuts i mig i Coulibaly ja duia dues faltes. Araújo, en el cinc inicial, havia fet l’empat a 2 en transició i Mendy contra dues rivals i després de prendre-li la pilota a Loyd ha encès Fontajau (6-2), perquè l’Avenida ha sacat amb la francesa estabornida a la cistella.

Bishop, en el lloc de cinc ha eliminat Fagbenle amb dues faltes i ha fet el 10-6 assistida per Núria, que debutava aquest curs a 2:41 per acabar el primer quart i, la rotació gironina amb Vasic i Xargay sortint de la banqueta ha permès l’Uni mantenir-se per davant (12-7 la sèrbia d’ofensiu).

De lluny

Núria Martinez a 7:53 pel descans ha fet el primer triple del partit (16-9), replicat per Loyd (16-12) en un duel que ha tancat Vasic per partida doble des d’un lateral i de l’altre (19-12 i 24-12) amb Bishop assistida per Palau d’enllaç. Ortega, amb un triple anotat, ha aturat el partit a 5:52 amb la màxima gironina.

Loyd ha castigat Xargay en la defensa del carretó per reprendre el triple (24-18). Després, l’Spar Citylift ha carregat a dins amb Elonu en dues accions seguides per estabilitzar la desena (28-18) i, Couliblay, l’ha mantingut (30-20) abans d’un nou intercanvi en els triples, ara amb Hayes (30-23), Mendy en un nou sistema de banda, sola (33-23) i Sílvia Domínguez (33-26).

Arguments

Mendy a la primera possessió del tercer quart i Palau al triple han frenat la reacció castellana (38-27) i ni dues faltes en atac seguides (Bishop i Mendy) han impedit veure de nou la màxima de 12 (41-29, Mendy de 6,75 m) que Elonu ha fet créixer (43-29).

La primera falta visitant ha arribat a 4:52 (4-1) i Ortega ha demanat temps per permetre veure la diferència per sota els 10 (43-34 triple Cazorla) que Elonu castigant el balanç castellà i Mendy de 4,60 m (1/2) tornaven a la dotzena enmig d’un reguitzell de canvis que durien al tercer triple de Vasic (49-36) per tancar el tercer quart amb el partit a la mà (60-31 en la valoració).

Núria Martínez després de recuperació i Vasic al tir lliure (1/2) han enfilat la màxima a 14, que entre Loyd i la segona entrada de Cazorla al darrer quart (52-42) tornava als deu a 7:09 (temps mort d’Èric Surís).

Ortega ha fet quatre canvis de cop –s’ha quedat Loyd (52-44)– i la tercera falta en atac local després del descans ha encès Fontajau a 5:15 quan Palau acabava d’anotar en suspensió i, després de pèrdua, feia la quarta a Loyd a 4:55.

Gil amb l’esquerra ha afegit tensió (52-46) i una nova falta en atac (Elonu) permetia Fagbenle escurçar més la distància (52-48) abans que Loyd signés el parcial de 0-12 sense error a 4,60 m a 3:38.

Amb Xargay i Vasic assegudes, Araújo i Elonu al tir lliure han aturat el cop (55-50) i Sílvia Domínguez de tres hi ha posat emoció a un minut i mig (55-53). Però la capitana de Nigèria ha fet la segona cistella en joc local al darrer quart (58-53 amb l’addicional) i Laia Palau ha pogut tancar el partit des del tir lliure.