NBA

L’NBA ja truca a les portes de l’última perla blaugrana

Bàsquet. Els mitjans nord-americans situen el base argentí Leandro Bolmaro, amb contracte fins al 2023, en la primera tanda del ‘draft’, fet que li garantiria dos milions de dòlars

Cada temporada, just després de l’All-Star i abans del March Madness de l’NCAA, les franquícies de l’NBA comencen a marcar amb vermell a la seva agenda els millors jugadors joves del mercat universitari i de la resta del món, coneguts com a jugadors internacionals. L’argentí del Barça Leandro Bolmaro (2000), que ha compaginat les tasques de base en el primer equip amb les de jugador total amb el Barça B (LEB Plata), apunta aquests últims dies directament a la primera tanda –entre el lloc 23 i el 27– segons les prospeccions fetes per mitjans com ara l’ESPN, Sports Illustrated i Bleacher Report. Després de l’All-Star el prestigiós periodista Mike Schmizt també l’ha col·locat en la primera tanda i com un dels tres millors jugadors internacionals.

Bolmaro, que l’any passat va esborrar-se del draft en l’últim moment, té contracte fins al 2023 i l’esperança de fer el salt al primer equip en un termini de temps curt. Per al club blaugrana, amb tot, serà difícil retenir el base de Córdoba, tot i que té signada una clàusula econòmica si marxa a la lliga professional dels EUA. Segons la rookie scale salarial de l’NBA, un jugador escollit en la posició en què sortirà Bolmaro s’assegura un contracte de dos milions de dòlars per any. Un dels equips, a més, que han mostrat interès pel blaugrana és el Celtics, una de les franquícies llegendàries de l’NBA. L’altre és el Utah Jazz. Entre l’Eurolliga i l’ACB Bolmaro ha jugat 13 partits en el primer equip.

No seria el primer jugador que salta del filial a l’NBA. Ho va fer el 2018 Rodions Kurucs, que aquesta temporada cobra 1,7 milions de dòlars en els Nets, tot i que ha perdut protagonisme sobre la pista respecte a la temporada passada. Però no tot rau en la qüestió econòmica, també hi ha l’esportiva. Svetislav Pesic està convençut que Bolmaro ha d’evolucionar cap a la posició de base per tenir lloc al primer equip. L’argentí té l’aspiració gens dissimulada, perquè tampoc ha volgut marxar cedit, de fer el salt a la primera plantilla la temporada 2020/21, però no hi cabrà si tots els bases actuals –Malcolm Delany, Thomas Heurtel i Kevin Pangos– continuen. El canadenc, que està vivint un calvari, té un peu i mig fora.

LES DATES

El sorteig del ‘draft’ serà el 25 de juny i el de la posició de cada equip, el 14 de maig

Zagars i Dimitrijevic, en el punt de mira

No només el Barça ha de patir per la continuïtat d’una de les seves joves figures. Els mateixos scouts que van a veure Bolmaro tenen un ull posat en els bases de la Penya Dimitrijevic i Zagars. El macedoni (22 anys) ha de decidir si s’apunta al ‘draft’ perquè aquest és el seu últim any per fer-ho. El letó té seguidors des que va ser el millor en la seva posició en l’europeu sub-20 de l’any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)