Eurolliga

L’Spar Citylift s’aferra a la càbala (65-53)

Bàsquet. La victòria sobre l’Schio permet l’equip gironí mantenir l’esperança de classificar-se per a l’Eurocopa la setmana que ve

L’Spar Citylift ha tancat la seva segona participació a l’Eurolliga com a local amb el triomf sobre l’Schio, el cinquè de les gironines amb el qual les opcions de seguir jugant a Europa aquest curs passen per guanyar la setmana que ve a Lattes i, després, esperar que el Dynamo de Kursk –ha guanyat a Sopron (61-74)– perdi a casa amb el Gdynia o que el Sopron –té l’average particular amb les gironines a favor– no guanyi a Schio i el triple empat afavoreixi l’Uni.

Aigua freda

Èric Surís ha demanat temps mort a 2:39 per acabar el primer quart i 5-10 al marcador, amb l’equip sense encert (0/4 triples) i a remolc del ritme taronja des d’un 0-7 encaixat (5-11). Bishop, la novena en sortir a pista, a menys de dos minuts ha estrenat el compte de triples local (8-11) però Battisodo al límit del temps i després de creuar la pista ha fet el 8-13 per acabar el primer parcial amb un gerro d’aigua freda sobre Fontajau –tret del mig centenar d’aficionats de l’Schio.

De dos en dos

El segon triple gironí, de Mendy, ha servit per empatar a 15 a 5:17 per la mitja part i una sola cistella visitant, la de Lisec, carregada amb dues faltes al tercer minut de partit (10-15). Abby i Mima juntes han col·lapsat la pintura –i Gruda– mentre mendy hi insistia de tres, ara de l’altre costat (18-17). Dues accions de Harmon, la segona al límit dels 24 segons, i una cistella fàcil de Dotto al contraatac (18-21) han fet aturar el partit a Surís quan faltaven 2:08 per fer entrar Andusic i Elonu per Coulibaly i Vasic (les dues sense anotar).

Mendy –12 punts al segon quart– ha mantingut viva la flama, amb 4/4 tirs lliures i una bomba al límit de la possessió, de cinc metres i mig caient. És clar que els àrbitres també hi dit la seva, per encendre el duel, quan han rectificat una falta en atac de Keys per la segona de Bishop (22-25). Gruda i Palau, les dues del pal alt, han mantingut l’intercanvi de cops per anar als vestidors (26-27).

Embolicar la troca

La segona falta de Mima, en atac quan s’havien jugat 16 segons han reprès el partit per on havia acabat. Sí que la maliana ha fet dues accions seguides (30-27), però el primer triple visitant (0/6 al descans) ha arribat a tauler en el cinquè punt seguit de Dotto per respondre el tercer triple de Mendy. Araújo s’ha apuntat als 6,75 m i, després (40-38) amb els àrbitres fent de les seves –tècnica a la banqueta italiana i més faltes en atac a l’Uni– i Elonu castigant la defensa rival amb dues accions prop del cèrcol (46-42) per tancar el tercer quart.

L’aparició ofensiva de Marta Xargay a l’inici del darrer quart (50-42) ha obligat l’Schio a aturar el joc a 7:35 per acabar però una antiesportiva de la gironina sobre Leo Rodríguez a mig camp però ella mateixa ha mantingut l’anotació (52-44) i ha assistit Vasic perquè la sèrbia s’estrenés a 5:10 (54-44). Palau de tir lliure i Vasic de nou han resolt el duel a quatre minuts per acabar (58-44). Vasic i Xargay, de tres (63-47).