Eurolliga

Quedarà la càbala

L’Spar Citylift suma el seu cinquè triomf en la màxima competició continental, amb què manté les possibilitats de continuar jugant a Europa

Guanyar el BLMA a fora i que el Kursk perdi a casa contra el Gdynia, les condicions

L’Spar Citylift va dimecres que ve a Lattes, en un escenari similar, fins i tot més difícil encara, que el març de l’any passat en la semifinal de l’Eurocopa per no acomiadar-se de la competició europea. No és que hagi de guanyar com fa onze mesos, que havia de remuntar el 66-69 de Fontajau –va perdre 98-69–, sinó que a més de convertir-se en el tercer equip que hi alça els braços aquest curs –Sopron en la jornada 1 i Schio en l’últim partit que s’hi va jugar (60-73)– el Kursk ha de perdre a casa amb el Gdynia. Les russes han deixat escapar el triomf al seu pavelló contra el Fenerbahçe i el BLMA. Una situació difícil perquè, menys l’Uni, els altres equips poden entrar als quarts –només el Fenerbahçe hi té el lloc– tret del Gdynia, cuer i sense cap possibilitat. I tot això perquè les gironines van mantenir el to mostrat diumenge amb l’Avenida –set jugadores, amb 8 de valoració o més– i van tombar un monstre com el campió italià, per sumar el cinquè triomf en l’Eurolliga –un més que el 2015/16 en el debut a Europa i, com llavors, tots a casa. En cas de derrota, l’adeu ja hauria estat un fet ahir mateix.

Narcotitzant

Schio va adormir el partit amb un 0-7 després del qual Èric Surís es va veure obligat a demanar temps a 2:39 per acabar el primer quart i l’equip sense encert (0/4 triples). Bishop, la novena a sortir a pista, a menys de dos minuts, va estrenar el compte (8-11), però Battisodo, al límit del temps i després de creuar la pista, feia el 8-13 per a l’alegria del mig centenar d’aficionats italians.

El segon triple gironí va sortir de les mans de Mendy, que empatava a 15 a 5:17 per a la mitja part i una sola cistella visitant, la de Lisec, carregada amb dues faltes en el tercer minut de partit (10-15). Abby i Mima juntes col·lapsaven la pintura taronja –i Gruda– mentre Mendy feia el seu segon triple, ara de l’altre costat (18-17). Harmon per partida doble i una cistella fàcil de Dotto al contraatac (18-21) obligaven Surís a tornar a aturar el temps a 2:08. Mendy –12 punts en el segon quart– mantenia viva la flama amb 4/4 tirs lliures i una bomba al límit de la possessió, de cinc metres i mig caient. És clar que els àrbitres també hi contribuïen, quan rectificaven una falta en atac de Keys per la segona de Bishop (22-25).

Acceleració

L’Spar Citylift va estar tretze minuts al vestidor, conscienciant-se de com havia de canviar el ritme del partit per no dir adeu a Europa. I l’inici del tercer quart no va ser el més propici: segona falta de Mima, en atac, quan s’havien jugat 16 segons. La maliana va lligar dues accions (30-27) i Mendy encistellava el seu tercer triple, al qual respondria Dotto amb el primer de les visitants (0/6 al descans), a tauler en el seu cinquè punt seguit.

Araújo no es va voler perdre la festa dels 6,75 m i posava les grogues a davant a poc menys de cinc minuts per acabar el tercer quart (36-34) i a dos i mig, llavors ja de manera definitiva (40-38) perquè ella mateixa des dels 4,60 m i Elonu per partida doble prop del cèrcol tanquessin el tercer quart (46-42).

L’aparició ofensiva de Marta Xargay a l’inici del darrer quart (50-42) obligava l’entrenador visitant a aturar el joc a 7:35 per acabar. Una antiesportiva de la gironina sobre Leo Rodríguez, a mig camp, posava emoció al desenllaç, però la mateixa 10 local mantenia la producció en atac (52-44) abans de passar el testimoni a Vasic (54-44 a 5:10 assistida per Xargay). Palau de tir lliure i Vasic de nou resolien a quatre minuts per acabar (58-44), i entre Vasic i Xargay, de tres (63-47), el grup de Praga acostava la màxima al triomf més ampli d’aquest curs de les gironines en l’Eurolliga (79-61 amb el Kursk).

La internacional gironina (11) i la sèrbia (6) van fer tots els seus punts en l’últim quart, amb Mendy inèdita i Palau completant l’anotació. Leo Rodríguez, amb 6 punts (3/4 tirs lliures) inclòs el segon triple de l’Schio, el primer que entrava net, reduïa la diferència a 1:16, i Xargay tancava el marcador en el darrer minut. Èric Surís feia entrar a 14 segons Júlia Soler i Núria Bagaria, per al gaudi de la fidel parròquia de l’Uni a Fontajau, els tres mil que mai fallen.