FEB

L’Spar Citylift, molt fi, supera el Gernika sense Vasic (60-69)

Bàsquet. Contundent triomf de les gironines (34-55 i 39-60) contra el primer equip que el va superar a la lliga (65-68), a qui pren el segon lloc a la classificació

L’Spar Citylift està en un gran estat de forma i ho ha demostrat enllaçant el tercer triomf en sis dies, després de superar l’Avenida i l’Schio a Fontajau. L’aturada FIBA ha estat molt profitosa per a l’Uni, que sense Vasic, que ha seguit el duel a la banqueta en xandall per unes molèsties al maluc; s’ha mostrat molt superior al primer equip que el va derrotar en la lliga (65-68), a qui supera en la classificació per posar-se segon amb dos partits de marge –triomf i average

Joc net

El primer quart ha estat rapidíssim, amb tres faltes (1-2) i 4 tirs lliures. Les locals han començat 4-0 i, un parcial de 0-7 (6-9 Mendy) amb triple d’Elonu (6-7) a la cantonada completant una transició amb inversió de pilota de manual ha donat el primer avantatge a l’Uni. Milic amb set punts seguits ha castigat la defensa gironina (14-11) però amb Bishop a la pista la sèrbia s’ha quedat sense aire mentre l’australiana protagonitzava un altre 0-7 de parcial (14-18) amb 4 punts que completava Xargay (14-16) en una altra arribada a camp ofensiu de llibre, a la cantonada i a passada de Mendy de nou.

Xargay de fora i Bishop han augmentat el cop a 0-11 a l’inici del segon quart: 14-22 temps mort local a 8:28 per la mitja part.Ha estat llavors quan s’ha vist el gran estat de forma amb què arriba l’equip a aquestes alçades de calendari, arribant a una màxima de 13 a 3:18 en el dos més un d’Araújo i després de dues cistelles seguides d’Elonu (18-28) i d’un anar i venir d’accions sense encert a les dues cistelles que ha acabat afavorint les grogues: primera cistella de Coulibaly assistida per Palau, que s’ho passava pipa (21-35), i tercera de Milic forçada per Araújo.

Sense encert exterior (0/6 i 2/8 triples), l’1-8 en assistències al descans mostrava la superioritat gironina a la primera meitat: 9/26 i 13/22 de dos.

Màgia Palau

La quarta de Milc quan havien passat set segons del tercer quart ha deixat sense capacitat de reacció el conjunt local, malgrat el 4-0 inicial amb la sèrbia i Dietrick (25-35). Perquè el Gernika només ha fet una cistella més en joc en tot el tercer quart (27-42 Wojta), després que Laia Palau assistís Bishop amb un cop de canell amb la dreta.

Xargay amb triple frontal (29-45) ha tancat el partit a 12:50 pel final i, Araújo també de tres, tancava el tercer quart amb la màxima gironina de 18 (32-50).

Bishop també ha demostrat estar afinada al darrer quart assistida per Núria (34-52 i 39-60 amb addicional) i clavant-la de tres (34-55) per superar la vintena de punts d’avantatge. Mendy s’ha afegit a la nòmina de triples després de sis errors (53-69) a 2:39 i només tenir el duel coll avall ha permès el Gernika maquillar el resultat final.