FEB

Debut immens del Bàsquet Girona a la fase d’ascens (54-74)

Bàsquet. LEB Plata. Els de Formento passen per sobre de l’Estela amb un inici colossal al primer quart: 4-28 en sis minuts amb sis triples

Debut potent i autoritari del Bàsquet Girona a la fase d’ascens a la LEB Or, a Cantàbria, i davant un rival igualat en victòries, l’Estela. Els d’Àlex Formento han passat per sobre dels locals (54-74) desprès de signar un inici per emmarcar, amb un parcial de 4-28 en sis minuts. El 6-4 inicial ha quedat fet miques. Sis triples (4 de Sàbat) han deixat un 10-32 (més 22) gairebé al final d’un primer quart demolidor. A partir d’aquí la bogeria anotadora ha minvat, amb Dijkstra mantenint a ratlla al rival, fins arribar al descans ja amb els deures fets a l’electrònic: 25-49.

A la represa s’ha mantingut el to més discret en percentatges d’uns i d’altres. Sàbat, amb el seu cinquè triple, ha posat una nova màxima diferència de més 27 (29-56) a quatre minuts pel final d’un tercer quart, que ha tancat sobre la botzina Hester amb el 38-63. Al darrer, amb tot decidit, els catalans han mantingut la seva actuació sòlida i coral, amb Cosialls, l’únic que no havia anotat, encistellant al darrer segon per tancar l’enorme triomf.