FEB

GEORGINA BAHÍ

JUGADORA DEL CADÍ LA SEU

“Nom per nom l’Uni té un equipàs”

La gironina creu que amb una bona defensa i encert en atac poden plantar cara a l’Spar Citylift divendres en la copa

Georgina Bahí (1989) va debutar en la Lliga Femenina amb l’Uni la temporada 2009/2010 i deu temporades després s’ha convertit en tot un referent al Cadí. Divendres jugarà, en els quarts de final de la copa, l’enèsim derbi contra l’Spar Citylift.

Quan en el sorteig va veure Girona-Cadí, d’entrada, què va pensar?
La idea que hem disputat molts derbis entre nosaltres sempre em ve al cap, però essent la copa també em fa pensar que a només un partit pot passar de tot.
L’Uni ha canviat la plantilla de dalt a baix. Com el veu?
Si mires la plantilla jugadora a jugadora té un equipàs. A més, està molt equilibrat en totes les posicions. Estan entre els claríssims favorits al títol.
I com se les pot tombar?
Hem de fer tot el possible perquè sigui un partit difícil per a elles. Frenar els seus punts forts, estar molt bé en defensa, ser valentes i tenir encert també. El que és clar és que haurem de fer un gran partit.

Les eliminatòries a partit únic tenen algun secret especial?

No ho crec. Simplement que totes sortim amb més ganes de jugar un duel com aquest que potser un altre.

La baixa de Yurena Díaz els està passant factura?
És una peça clau dins i fora de la pista, però les jugadores que havien de fer un pas endavant l’han fet amb escreix i les altres també hi hem ajudat.

La va sorprendre que l’Uni pogués recuperar una jugadora com Marta Xargay?

No tant perquè la lliga està agafant aquesta temporada un altre caire, molt més competitiu i amb tots els equips reforçant-se amb grans jugadores. Això és bo i ens ajudarà a fer que el nivell pugi. A principi de temporada ja va venir Queralt Casas a València i també va ser molt important l’arribada la temporada passada de la Laia Palau a Girona. Tot ajuda.
Per a un club modest com el seu això els complicarà cada vegada objectius tan ambiciosos com ser un dels quatre millors de la lliga?
Sí, tothom s’ha reforçat, però també estem veient que qualsevol equip pot guanyar o perdre contra un altre. Nosaltres el que farem és lluitar per cada partit com ho sabem fer i ser al final de la temporada com més amunt millor.
A la Seu és la capitana i una jugadora molt consolidada i estimada. S’hi veu molts anys més?
És un club familiar en què tothom està sempre al teu costat. Vaig signar una renovació d’1+1. A final de temporada parlaré amb el club, però tots aquests anys hi estat molt feliç.

Li agradaria tornar a Girona?

Bé, no em tanco cap porta.
El debut a l’Eurocopa ha estat fantàstic per al club i la ciutat.
Sí, i també per a les jugadores que no hi havíem jugat mai. Ha estat una experiència molt positiva. Al principi ningú pensava que arribaríem tan lluny, però la feina dura que hem fet s’ha traslladat a la pista amb grans resultats.
Ara que seguirà l’Eurocopa des de fora, veu l’Spar Citylift amb possibilitats de conquerir el títol?
És un equip que està en línia clarament ascendent en aquesta part de la temporada i les veig capaces de tot.
La selecció espanyola que anirà als Jocs de Tòquio està molt definida. Creu que encara hi podria tenir lloc?
El seleccionador em coneix perquè també he estat amb l’equip. L’únic que em queda és treballar i donar-ho tot, i si arriba la bona notícia doncs perfecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)