Eurocopa

Amb el Venècia, sense públic?

Bàsquet. El Ministeri de Sanitat inclou la tornada dels quarts de final de l’Eurocopa, el 19 de març a Fontajau, entre els quatre partits que recomana jugar a porta tancada pel coronavirus

“Tots els equips esportius professionals que provinguin del nord d’Itàlia hauran de jugar a porta tancada.” És la mesura que va anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en referència al coronavirus i que afecta, entre altres, el partit de tornada dels quarts de final de l’Eurocopa que ha de jugar l’Spar Citylift, el 19 de març a Fontajau, contra el Reyer Venècia. Es tracta d’una recomanació emmarcada en la fase de contenció que les autoritats sanitàries mantenen respecte al brot de coronavirus. “No s’entendria que al nord d’Itàlia es disputin a porta tancada i aquí no”, argumenta Illa sobre la tornada d’una eliminatòria que per a l’anada no té encara fixada una seu. Els altres partits són el València-Atalanta (lliga de campions de futbol, 10 de març), el València - Armani Milà (Eurolliga de bàsquet, 5 de març) i el Getafe - Inter de Milà (lliga Europa de futbol, 19 març).

Excepcions

Hi ha casos que passen per sobre aquesta recomanació, com ara competicions amb un “impacte reduït pel que fa al nombre d’aficionats” perquè se’n pot fer una identificació i un seguiment actiu. L’exemple que va posar Illa és el 7è Open Internacional de Tennis de Taula Adaptat a Platja d’Aro, amb deu esportistes italians des de demà fins diumenge.

La mesura preventiva es refereix sobretot als aficionats que acompanyin els seus equips, i en el darrer partit d’Eurolliga de l’Spar Citylift, a Fontajau contra l’Schio, n’hi havia mig centenar. “És una recomanació i en els nostres partits l’afició és minoritària”, interpreta Cayetano Pérez. El president de l’Uni recorda que el club es manté en contacte amb la federació i les institucions perquè els facin un comunicat oficial: “No en tenim cap notícia, de moment.”

La FIBA encara s’hi ha de pronunciar i encara no ha dit on es jugarà l’anada, el 12 de març. En la darrera jornada de l’Eurolliga, el conjunt venecià havia de jugar a Ljubljana contra el Riga i el conjunt letó –com en el cas del Sopron contra l’Schio– s’hi va negar, i la sanció va acabar classificant l’Uni per a la segona competició continental.

Les autoritats sanitàries del govern català no s’han pronunciat encara respecte a la recomanació d’incloure el partit de l’Spar Citylift entre els que s’haurien de jugar a porta tancada. Fins aquest matí el comitè de crisi no té previst reunir-se.

LA DADA

49
aficionats
del Famila Schio eren a la grada de Fontajau el 20 de febrer en el partit d’Eurolliga
Patrocini

Èric Surís i l’etiqueta de favorit a la copa

“De moment no està programat cap partit entre nosaltres i el Perfumerías Avenida”, diu l’entrenador de l’Spar Citylift sobre la copa, que comença demà a Salamanca i en què l’Uni juga divendres els quarts de final contra el Cadí. “Sempre ens exigeix i en un hipotètic camí ens podem trobar equips que sempre ens han exigit en la lliga”, afirma sobre el València i el Tenerife, l’últim partit de quarts en el mateix cantó del quadre que l’Uni. Avenida-Ensino i Gernika-Araski són els de demà. “Arribem en bon moment, els hem guanyat els últims cinc partits i això et dona confiança”, afirma Surís sobre la seva ratxa amb l’Avenida, que juga a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)