FEB

MARÍA ARAÚJO

ALERA PIVOT SPAR CITYLIFT UNI GIRONA

“Depenem de nosaltres”

“Les sensacions són molt bones, guanyar-la seria molt especial perquè seria la primera per al club”

“Hem hagut de treballar molt i ara la feina es veu reflectida a l’equip, i amb la confiança que ens dona l’Èric es nota: el joc és molt bo”

L’instint
El rebot és la faceta del joc que més domina Araújo, líder de l’equip en absoluts a la LF. “És qüestió d’anar-hi i si no ho fas és molt difícil. Sí que ho tinc molt interioritzat, instintivament, anar-hi quan veig que tiren les meves companyes. I crec que em sé posar força bé on caurà, i també crec que soc força guerrera. M’agrada enganxar-me i no sé si hi ha truc però jo vaig a buscar-lo”, diu la filla d’Ángeles Araújo, històrica jugadora del Celta. A Vigo, l’alera pivot de l’Spar Citylift va debutar amb el primer equip en la Lliga Femenina el 2012, amb 14 anys, i va establir un rècord de precocitat al club.
Patrocini
Quan l’Èric m’ha necessitat al cinc hi he estat. O si he hagut d’ajudar la base a pujar la pilota també

María Araújo (Vigo, 1997) disputarà la seva tercera copa, després del 2017 a Girona (64-62 contra l’Araski) i el 2018 a Saragossa (61-79 contra el Guipúscoa) amb el Ferrol, amb qui no va superar els quarts. MVP de l’europeu sub-20 fa tres estius a Portugal, és la jugadora que qualsevol entrenador voldria en un equip amb talent per donar i per vendre.

Estem d’acord que l’equip arriba a la copa en el millor moment.
Sí, hem guanyat partits molt complicats i l’últim contra el Càceres potser va ser el més lleig de veure, però les sensacions són molt bones, estem totes recuperades i sense cap tipus de lesió. I això ens fa estar molt contentes i amb ganes.
Sap que l’Spar Citylift ha perdut les tres darreres finals. Què pot canviar? La lliga i els últims partits guanyats a l’Avenida?
La lliga és de la temporada passada i moltes de les que som aquí som noves. Crec que són les bones sensacions que estem trobant com a equip, amb tot el bloc fet perquè les incorporacions han estat de mica en mica i vulguis o no això ha afectat. Guanyar aquesta copa seria molt especial i molt maco perquè seria la primera per al club.
Va arribar a l’estiu, però sense haver-se perdut cap partit és de les que hi acumulen més temps, a l’equip. Com s’han viscut els canvis, des de dins el vestidor?
Ha estat un procés llarg i com a equip hem hagut de treballar molt perquè entre lesions i moltes baixes, canvis o la Sonja que ja s’incorporava tard... La veritat és que les que hi érem des del principi hem hagut de mantenir el bloc, i les que arribaven, anar-les acollint tan bé com podíem. És molta feina que ara mateix també es veu reflectida a l’equip, i amb el suport i la confiança que ens dona l’Èric es nota: el joc és molt bo i l’equip fa el que necessita quan toca.
Quan vostè va fitxar, havia de ser la interior que acompanyava Elonu i Colhado. I ha fet de tot...
Jo fitxava com a quatre i Nàdia era un cinc. Som molt diferents i no hi havia cap problema, em caracteritzo per la polivalència i quan en algun moment l’Èric m’ha necessitat al cinc hi he estat. O si he hagut d’ajudar la base a pujar la pilota també. M’hi he d’adaptar, soc jove i això em serveix per aprendre’n.
Es refereix molt a Èric Surís. En un equip amb Vasic, Xargay, Palau i aquestes estrelles el seu paper és bàsic. Què li demana?
Ell aporta molta confiança a les jugadores. I estar bé en facetes com la defensa i el rebot és el més important. Perquè en atac, com dius, ja hi ha moltes jugadores capaces de fer punts, i si tinc un bon llançament, mirar que sigui correcte. A poc a poc he anat agafant més minuts i els he pogut aprofitar.
Ha estat titular en els cinc darrers partits, els de després de l’aturada FIBA, que és des de quan l’equip no ha parat de créixer.
Al final es tracta de ser compactes. Quan estem amb un cinc a la pista que som més altes miro de córrer més perquè considero que ho puc fer, de cara. I quan l’equip és més petit miro d’aportar més en defensa. El meu paper en atac és més secundari, ja hi ha molta gent amb molt talent i el que miro és de ser correcta en els aspectes que se’m demanen i no restar a l’equip.
La crisi de resultats coincideix amb la inundació de Fontajau.
Va ser un impacte molt fort per a nosaltres: perdíem casa nostra, perquè al final juguem i ens entrenem a Fontajau. I sempre ho dic, que quan el pavelló està ple és com si fos un sisè jugador. És difícil venir a jugar aquí i ens vam haver d’adaptar a una nova pista, que no era el nostre pavelló, i tampoc teníem les hores com és habitual. Viatges, tornes i ningú sap gaire bé què pot passar. Ens va enganxar en el pitjor moment perquè també estàvem molt cansades físicament, però el sotrac l’hem superat força bé i hem entrat a l’Eurocopa, hem guanyat els partits importants i som on volíem en aquest moment de la temporada.
Si parlem de pavelló ple, el que els espera a Salamanca... Vostès no hi eren, però tres finals seguides poden pesar? O ja s’ha canviat la tendència? Vostè no ha perdut contra elles.
No [riu]. No pensem en quanta gent del Perfumerías hi haurà sinó a fer el nostre joc. Som gent amb molta experiència que ha jugat en pavellons plens en contra i no ens pesarà. Depenem de nosaltres, hem de fer la nostra feina. I també hi haurà gent que vindrà a donar-nos suport o que no són d’aquí, com la meva família, que també ve. I pot anar bé.
Comencen contra el Cadí divendres, que els exigirà. Al partit de lliga les guanyen, 54-56...
Els vuit equips que hi ha poden competir contra qualsevol, ja s’ha vist. I el Cadí saps que et posarà les coses difícils i que hauràs de fer un molt bon partit per guanyar-les. És un valor afegit començar bé, anar cap a semifinals i arribar a la final.
Han jugat tres partits en sis dies, com l’Avenida - Schio - Gernika. Això amb aquest format de copa els serveix molt.
Aquest ritme és un punt a favor per a nosaltres, saber canviar el xip. I ara és el mateix, arribar a un ritme en què no podem abaixar les revolucions. Si arribem a la final diumenge estarem mortes, després del partit, però es tracta de no afluixar.
Després tenen la vida extra dels quarts de final de l’Eurocopa.
Havíem de guanyar a Montpeller, teníem l’opció de Kursk i, quan apareix la de Sopron, sabíem que havíem de fer un partit molt seriós contra un rival molt difícil. Vam fer la nostra feina, i entre sort i feina merescuda, perquè penso que si treballes hi arribes, som a l’Eurocopa. Ara s’ha d’aprofitar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)