Eurolliga

El Barça manté la ratxa a l’Eurolliga

Bàsquet. L’equip blaugrana no ha pogut sentenciar l’Alba de Berlín fins al tram final (80-84)

El Barça ha superat l’Alba de Berlín a domicili (80-84) i manté el ritme del Real Madrid (21-6) per continuar entre els tres primers de la fase regular de l’Eurolliga i tenir el factor a pista a favor en l’eliminatòria dels quarts de final. El partit ha tingut diferents alternatives, però com en altres ocasions el conjunt blaugrana ha sabut jugar millor en el tram final i ha pogut neutralitzar l’energia del conjunt d’Aíto García Reneses. Per part blaugrana, ha brillat Àlex Abrines, tant en defensa com en atac, en què ha anotat 17 punts.

L’equip blaugrana, molt sòlid en el joc interior i efectiu en els tirs lliures (9 de 9), ha marcat diferències des dels primers minuts (6-12). La connexió de Delaney i Davies en les primeres rotacions ha donat un nou impuls al Barça, que ha tancat el primer quart amb un bon parcial de 18-27. En el segon quart s’ha vist la millor versió del conjunt germànic davant un Barça, que ha perdut el rumb i la clarividència en atac. Un triple de Mattisseck, i quatre punts consecutius de Nnoko, aprofitant les pèrdues de pilota blaugrana, han ajustat les diferències. Delaney i Kuric, amb dos triples, han aturat momentàniament el cop. Però era l’Alba qui marcava el ritme de joc i el Barca, incapaç de tancar el rebot defensiu, concedia moltes opcions de tir al seu rival. Eriksson i Sikma han replicat amb dos triples més, i cinc punts consecutius de Cavanaugh han capgirat el resultat i han segellat la primera meitat amb avantatge per als berlinesos, amb un contundent parcial de 28-11 (46-38).

Després de la represa, l’Alba, amb cinc punts d’Eriksson, ha allargat la dinàmica vencedora per uns moments (53-42). El Barça, però, ja havia donat símptomes de recuperació. L’equip blaugrana ha ajustat la defensa i en atac, amb bones accions de la tripleta formada per Mirotic, Abrines i Higgins ha anat recuperant terreny al seu rival i ha pres la iniciativa amb un parcial de 9-20 (55-58). Un triple de Delaney a l’últim instant ha deixat el resultat en 62-66 abans d’entrar en els darrers 10 minuts de joc. L’últim quart ha estat un estira-i-arronsa. L’encert d’Abrines i un altre triple de Delaney, autor de 16 punts (77-81), han començat a decantar el duel cap al bàndol blaugrana, que ha rematat la feina amb una cistella final de Kuric (80-84). Mirotic, el millor jugador del mes de febrer, no ha tingut el seu millor dia, però també ha contribuït al triomf del Barça, amb 14 punts.