FEB

La sortida marca el camí

Bàsquet. LEB Plata. El Girona suma a Fontajau la segona victòria en la fase d’ascens gràcies a uns primers minuts pletòrics, a la grapa de Sevillano i a la superioritat del joc interior

GIRONA 77 JUARISTI 65

GIRONA:Sàbat (9), Moreno (4), Sevillano (21), Hester (11), Dijkstra (9) –cinc inicial–, Costa (3), Esteban (4), Graham, Cosialls (11) i Niang (5). 5/19 triples. 10/13 tirs lliures. 36 rebots (10 Hester), 14 assistències (8 Sàbat). Valoració 88 (27 Sevillano).JUARISTI:Powell (2), Reaves (11), Bartolomé (5), Dziuba (2), Beraza (9) –cinc inicial–, Hevia (5), Aizpitarte (6), Salazar, Lowrance (10) i Van Lacke (15). 7/22 triples (3 Van Lacke, 1 Lowrance, 1 Bartolomé, 1 Beraza). 14/19 tirs lliures. 21 rebots (4 Bartolomé), 10 assistències (4 Reaves). 49 valoració (17 Van Lacke).PARCIALS:23-18, 41-32, 21-15 (60-47) i 15-18 (77-65).PÚBLIC:500.

La propera (08-03-20)

Juaristi--Múrcia; Ponferrada-Girona; Algesires-Menorca; Zamora-Prat; Tizona-Gran Canària; Estela-Barça B

El Bàsquet Girona va sumar ahir a Fontajau el segon triomf en la fase d’ascens a la LEB Or i ho va fer contra el seu botxí a la copa de la LEB Plata, el Juaristi, que va ser escombrat de la pista en els primers minuts (18-5) i es va trobar al davant un rival molt superior sota els cèrcols (36 a 27 rebots). Sevillano (21 punts i 8 rebots) va aparèixer sempre que se’l va necessitar, però en general tots els pivots, també Hester, Cosialls, Dijkstra i Niang van fer mal en moments puntuals.

L’inici del Girona va ser devastador amb Hester assistint, anotant de dos i de tres, forçant faltes i clavant taps. En un tres i no res els bascos es van veure 13 a sota (18-5) després d’una penetració pletòrica de Sevillano. El tècnic visitant va aturar el partit i va fer bé. Van Lacke va saltar a la pista i la primera pilota que va tocar la va clavar de tres. L’argentí va encomanar d’energia els seus companys, que amb bons llançaments de fora es van tornat a ficar dins del partit (23-17) contra un rival que va perdre la intensitat i l’encert de l’arrancada.

En el segon quart, tot i dos bons tirs de Moreno (20-20), l’equip va badar en defensa i Àlex Formento va demanar un temps mort clau. L’esbroncada va ser de les fan època, però va tenir l’efecte desitjat. Els jugadors van respondre amb un 10-1 de parcial i la diferència es va disparar fins als 16 punts (39-23) amb accions plenes de força sota el tauler de Niang, Sevillano i Cosialls. L’equip, amb tot, no va trobat encert des de fora i això va permetre als bascos mantenir-se vius, sobretot gràcies a un triple de Van Lacke just abans del descans (41-32).

En el tercer quart l’heroi de la copa, Reaves, i Van Lacke van mirar de canviar la dinàmica, però primer Cosialls i després Sevillano, que va fer una exhibició de les seves qualitats en defensa i en atac, van mantenir sempre la diferència per sobre dels deu punts. Els triples van continuar sense entrar però el treball col·lectiu va mitigar aquesta mancança. En els minuts finals el joc interior dels gironins es va continuar imposant i Sàbat, finalment, va clavat el seu segon triple després de set intents fallits a 4 minuts del final (73-58). Després, tot i algunes errades, la victòria no va perillar i el partit va acabar, és clar, amb Sevillano corrent i anotant en un contraatac.

En un temps mort m’he enfadat, és cert, perquè el que no podem fer mai és perdre la identitat