Eurocopa

L’Spar Citylift - Venècia serà a porta tancada

Bàsquet. L’Uni en rep la confirmació oficial des de Salut després que dimarts s’inclogués el partit entre les recomanacions del ministeri

L’Uni Girona ja té la comunicació oficial del Departament de Salut que confirma que el partit de tornada dels quarts de final de l’Eurocopa, el 19 de març a Fontajau contra el Venècia, serà a porta tancada.

“Tots els equips esportius professionals que provinguin del nord d’Itàlia hauran de jugar a porta tancada.” És l’anunci que va fer dimarts el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en referència al coronavirus i que afectava aquest partit de l’Spar Citylift i tres més, dos de futbol i un de bàsquet.

La mesura preventiva es refereix als aficionats dels equips. En l’últim partit d’Eurolliga de l’Spar Citylift, a Fontajau contra el Famila Schio, n’hi havia quaranta-nou. “És una recomanació i als nostres partits l’afició és minoritària”, interpretava Cayetano Pérez, president de l’Uni, dimarts en l’anunci.

I l’anada?

El primer partit de l’eliminatòria és la setmana que ve, el 12 de març. Però el govern italià mitjançant un decret, dimecres, ha suspès tots els esdeveniments esportius i competicions de qualsevol disciplina.

La FIBA no pot posar una seu alternativa a la de Venècia, com va fer en l’última jornada de l’Eurolliga amb els partits a Ljubljana, si el màxim organisme estatal de l’equip rival no ho sol·licita. És a dir, el Ministeri de Sanitat, el mateix que dimarts va incloure la tornada a Fontajau entre els partits que recomanava jugar a porta tancada, és el que ha de dir a la institució europea que no autoritza l’Spar Citylift a jugar al nord d’Itàlia. És el que van fer els governs hongarès i letó en l’Eurolliga, perquè es proposés una seu alternativa, que va acabar sent la capital eslovena. La posterior negativa dels clubs a jugar-hi va acabar classificant l’Spar Citylift per la sanció al Sopron.

La suspensió del preolímpic de 3x3 a l’Índia fa que el duel contra el Mann-Filter –té l’alera Vega Gimeno convocada– a Saragossa es jugui el dia 15 i no el 14 (48 hores després dels quarts europeus) com s’havia avançat aquesta setmana. El pròxim partit a Fontajau és el 22 de març i contra La Laguna de Tenerife, una de les primeres regions de l’Estat amb afectats pel brot.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)