FEB

Sàbat sentencia el Ponferrada en la pròrroga (83-85)

Bàsquet.

Albert Sàbat, amb deu punts en la pròrroga (dos triples inclosos), ha estat determinant en el tercer triomf de Bàsquet Girona en la fase d’ascens a la LEB Or a la pista del Ponferrada. Una gran acció defensiva de Sergi Costa en l’última jugada ha evitat que els locals tinguessin un últim tir per igualar o remuntar el partit. Sevillano havia forçat el temps afegit amb dos tirs lliures a 17 segons del final. L’equip d’Àlex Formento ha tingut problemes en el control del partit per la gran actuació de l’americà Mc Donnell (26 punts i 15 rebots) i per prendre males decisions en els minuts en què ha dominat el marcador.

Com en els partits anteriors el Girona ha començat a tot gas. L’encert en els triples (Sàbat, Dijkstra, Sevillano i Graham) i les accions de Hester, imparable a sota, han obert el primer forat (9-18) i l’entrenador local ha hagut de parar el partit. L’equip local s’ha refet de la mà de Mac Donnell i també gràcies a un parell de faltes en atac i pèrdues absurdes dels gironins, que han tancat el primer quart en una gran acció de Cosialls i Hester (19-22).

El segon quart ha tornat a començar de forma immillorable pels de Formento. Moreno, Cosialls i Costa –la segona unitat– han esetat agressius i l’ha quedat ha dominat el rebot. Un triple de Moreno ha tornat a portar la diferència als 9 punts (25-34) i s’ha repetit la seqüència del primer quart. Temps mort local i remuntada local contra una defensa tova que s’ha certificat amb un triple de Casanova just abans del descans (40-39).

En la segona meitat el Girona ha sabut controlar la situació i en l’últim quart un triple de Graham (55-64) semblava aplanar el camí. Els locals ha demostrat, però, un gran esperit de lluita i en la pròrroga s’han encomanat a Casanovas (9 punts) per mantenir viva l’esperança.