FEB

L’Spar Citylift, pendent de la seva eliminatòria europea, es queda a casa

FEB i FIBA. L’Uni Girona atura la seva activitat i dona permís a les jugadores per anar-se’n. Les competicions estatals i europees, aturades

La FEB va suspendre abans d’ahir al vespre la jornada d’aquest cap de setmana de manera cautelar i, ahir després d’una reunió telemàtica de la comissió delegada i dels presidents de les federacions autonòmiques –la catalana ja havia suspès l’activitat– va fer extensiva l’aturada a aquesta setmana i la següent.

LEB Or (Força Lleida), Lliga Femenina (Spar Citylift i Cadí la Seu), LEB Plata (Girona, Prat i Barça B en el grup d’ascens i L’Hospitalet i Pardinyes en el de permanència), l’EBA (més de vint equips en dos grups) i la Lliga Femenina 2 (sis comptant el Segle XXI) són les competicions afectades en l’àmbit estatal.

El cas zero

El brot de coronavirus ja va afectar les competicions europees, en la darrera jornada de l’Eurolliga femenina quan el Sopron i el Riga es van negar a jugar a Ljubljana, contra l’Schio i el Venècia –els dos del nord d’Itàlia– en la seu que havia proposat la FIBA. La negativa de viatjar a Eslovènia va acabar amb unes sancions que permetrien l’Spar Citylift accedir a l’Eurocopa, en la quèquedaria emparellat amb el Venècia.

Els quarts de final de l’Eurolliga i l’Eurocopa femenina van començar aquesta setmana i, en un primer moment, la FIBA decretava que els partits amb equips d’estats afectats fossin a porta tancada. Primer va suspendre el Venècia - Spar Citylift i va posar en mans del jutge únic –el que va sancionar Sopron i Riga– el Iekaterinburg - BLMA d’Eurolliga i el Dynamo de Kursk - Avenida de l’Eurocopa des de dilluns. Els darrers rivals de l’Uni en la competició europea i estatal es negaven a viatjar a Rússia d’acord amb els respectius organismes estatals. Abans d’ahir també es va cancel·lar l’anada dels quarts d’Eurolliga entre USK Praha i Famila Schio i, ahir, totes les competicions des d’avui inclòs el Castors Braine - València d’Eurocopa que s’havia de jugar ahir a Namur.

Incertesa

L’Spar Citylift va jugar el seu darrer partit d’Eurolliga a casa amb l’Schio i des que va quedar emparellat amb el Venècia que la impossibilitat de jugar l’anada a Itàlia va marcar l’eliminatòria. La primera mesura va ser tancar al públic la tornada, el 19 de març. Després, suspendre l’anada que s’havia de jugar ahir. La FIBA es plantejava reduir l’eliminatòria a partit únic o concentrar-la en dimarts i dijous, també de la setmana que ve a Fontajau. L’Eurocopa tenia partits cada setmana, amb les semifinals –el sostre d’un equip femení català a Europa, l’Uni el curs passat– el 26 de març i 2 d’abril i, la final, el 8 i 15 del mes que ve.

“Hem parlat amb les jugadores i amb l’entrenador i els hem autoritzat a marxar a casa. Sempre amb el compromís de tornar quan se’ls requereixi per tornar a competir” va dir Cayetano Pérez, president de l’Uni Girona. “Ens veiem obligats aturar tota l’activitat del club, tots els treballadors continuaran des de casa” hi va afegir.

El Cadí la Seu encara s’entrenava avui.

LA MESURA

36
equips
catalans juguen en lligues de FEB: LEB Or, Plata, Lliga Femenina, EBA i Lliga Femenina 2
L’autorització és amb el compromís de tornar quan se’ls requereixi per tornar a competir
Cayetano Pérez
president uni girona
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)