ACB

El Baxi farà un ERTO parcial; la Penya no té previst fer-lo

Bàsquet. ACB. El MoraBanc Andorra estudia una altra possible via, que seria la possibilitat d’arribar a acords amb els representants dels jugadors per no haver de prendre cap mesura

3

ERTO

Fuenla, Estudiantes i Saragossa

A hores d’ara només hi ha tres equips a l’ACB que oficialment han presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO): l’Estudiantes, el Fuenlabrada i el Saragossa. Però n’hi haurà més. El que s’hi podria sumar ben aviat és el Baxi Manresa. El club manresà va mantenir una conversa telemàtica entre el president, Josep Sáez; el gerent, Carles Sixto, i la plantilla. Allà se’ls va fer veure la necessitat de l’entitat de poder posar en marxa un ERTO, tot i que des del primer moment el president manresà està fent números i busca la millor solució per no perjudicar ningú, i ha mantingut converses amb altres presidents ACB per intentar fer front comú. Això també dependrà molt de si pot acabar la lliga, perquè això voldria dir tenir uns ingressos de televisió, de taquillatge i de patrocinadors que ara mateix no hi ha. En tot cas, sí que es posaria en marxa un ERTO parcial perquè els treballadors del club tindrien unes altres condicions.

Una de les possibilitats que hi ha sobre la taula és que, en el cas de fer-se un ERTO, els jugadors cobrarien poc més de 1.000 euros al mes, cosa que es podria veure complementada pel club si s’aconsegueixen més recursos.

Qui sembla que no l’acabarà fent, com a mínim de moment, és el Joventut. La Penya ha decidit que tots els jugadors es quedin a Badalona i no marxi ningú als seus països confiant poder tornar a posar en marxa la competició. El tècnic del Joventut, Carles Duran, explicava ahir a Televisió de Badalona la tranquil·litat que tenen des de la plantilla verd-i-negra: “El club està fent un esforç per transmetre seguretat, volen complir els contractes i és un missatge de present i de futur com a club.” Finalment, el MoraBanc Andorra està estudiant una tercera via, que seria negociar amb els diferents representants la reducció o les condicions dels jugadors per evitar haver d’anar a una solució més dràstica.

Els estatals de base, KO

Una altra decisió que es farà pública la setmana vinent és que la Federació Espanyola comunicarà que els campionats d’Espanya infantils, cadet i júnior quedaran deserts perquè no es disputaran.

Patrocini

El Lleida el va presentar ahir

El Força Lleida, de la LEB Or, va decidir ahir presentar l’ERTO com a causa de força major perquè, segons van manifestar des del club, “és l’única manera de salvaguardar la continuïtat del club i els drets dels seus empleats, fins al moment que es puguin reprendre les activitats”. L’ERTO presentat per l’entitat lleidatana afectarà els empleats del club, incloent-hi els entrenadors i els components de l’equip LEB Or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)