Més bàsquet

“Al Japó no se’ls ha de dir què cal fer, ja ho fan”

Bàsquet. Clarós, tècnic del Fukuoka, hi va viure l’ajornament dels Jocs: “Han superat la II Guerra Mundial, tsunamis i terratrèmols; se’n sortiran”

Pep Clarós (Tiana, 26/1/1969) ha viscut des del Japó l’ajornament dels Jocs Olímpics. El tècnic entrena el Fukuoka Rizing, d’una ciutat de quasi dos milions d’habitants, i va viure in situ l’ajornament dels Jocs de Tòquio: “Aquí ho donaven per fet, però tot el que suposa econòmicament condicionava la decisió; de fet hi ha 11.000 habitatges, aquí, de luxe, que eren per als esportistes, i que s’han venut i ara no podran entrar-hi a viure fins d’aquí a un any!” I afegeix: “Se’n sortiran, segur. Han passat la II Guerra Mundial, tsunamis i terratrèmols...; el cop de l’ajornament no és res.” Clarós explica com viu el coronavirus el país: “La situació del país és tranquil·la, des del principi les mesures van ser dràstiques, van tancar les escoles i universitats dues setmanes abans del final de curs, i va ser clau per aturar el cop.” El tècnic de Tiana explica que hi ha preocupacions més grans que el coronavirus: “Al Japó es van suïcidar el darrer any 20.000 persones, i per coronavirus n’han mort 45; aquí ho tenen clar.” Clarós explica com són els japonesos: “Tenen consciència individual i global. Al Japó no se’ls ha de dir què cal fer o si s’han de confinar, ja ho fan.”

El Japó, l’última parada de Clarós

És, sens dubte, el tècnic que ha entrenat en més països en la seva carrera (15), i fa tres mesos va acceptar l’oferta del Fukuoka Rizing, que havia baixat a la B-2 i que anava últim. El tianenc va reflotar l’equip, pràcticament l’ha salvat, i l’objectiu és tornar a la primera divisió. Va fitxar per dues temporades i al novembre havia arribat a l’equip l’ex-ACB David Doblas. Clarós no sap com acabarà tot: “La lliga acabava el 12 d’abril i l’han retardat al 25 d’abril, però no sabem què pot passar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)